Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere

Operatorul serviciului public de colectare a deşeurilor menajere din Fălticeni solicită modificarea tarifelor pentru serviciile prestate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea GOSCOM Fălticeni, operatorul serviciului public de colectare şi transport al deşeurilor municipale, a solicitat Consiliului Local majorarea tarifelor pentru serviciul public de colectare şi transport deșeuri municipale în municipiul Fălticeni. Populaţia ar urma să plătească lunar, după aprobarea acestui proiect, un preţ de 18,87 lei de persoană, faţă de 15,90 lei în prezent.  

Proiectul privind modificarea tarifelor aferente Contractului de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului public de colectare şi transport al deşeurilor municipale în municipiul Fălticeni a fost publicat în etapa de consultare publică şi poate fi consultat pe pagina web a Primăriei Fălticeni, www.falticeni.ro.

Modificarea tarifelor este pusă pe seama creşterii cheltuielilor de producţie şi exploatare, a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii, a costurilor pentru protecţia mediului. În stabilirea noilor tarife au fost luate în calcul preţul unitar la carburanţi, preţul unitar la energie electrică, cursul euro, creşterile salariale, creşterea cheltuielilor de depozitare, păstrându-se marja redevenţei de 5% şi actualizându-se veniturile obţinute din deşeurile reciclabile valorificate.

Primarul Cătălin Coman a precizat: „Modificarea tarifelor de colectare a deşeurilor a fost efectuată având în vedere prevederile Legii nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice şi prevederile Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, art. 3, lit. f)- tarifarea echitabilă, corelată cu calitatea şi cantitatea serviciului prestat.

Solicitarea de modificare a tarifelor aferente Contractului de delegare de gestiune prin concesiune, a serviciului public de colectare şi transport a deşeurilor municipale în municipiul Fălticeni înaintată consiliului local de către operatorul SC GOSCOM SA Fălticeni se fundamentează pe baza cheltuielilor de producţie şi exploatare, a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii, a costurilor pentru protecţia mediului şi include o cotă pentru crearea cotelor de modernizare, precum şi o cotă de profit.

Potrivit prevederilor contractului de delegare prin concesiune, preţurile şi tarifele pentru plata serviciului public de colectare şi transport a deşeurilor municipale se propun de operator şi se stabilesc sau se modifică prin hotărârea consiliului local”.

Având în vedre situaţia de schimbare semnificativă a echilibrului contractual, a creşterii costurilor de operare, Comisia de negociere a tarifelor aferente „Contractului de delegare de gestiune prin concesiune, a serviciului public de colectare şi transport al deșeurilor municipale în Municipiul Fălticeni” a verificat fişele de fundamentare depuse de SC GOSCOM SA şi a propus următoarele modificări: Tarif pentru colectat, transportat şi descărcat la punctul de sortare, încărcat, transport la depozitul conform Moara (inclusiv costul depozitării) deşeuri municipale, fracţia umedă - 335,46 lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de 63,74 lei/t; Tarif pentru colectat, transportat si descărcat la punctul de sortare, încărcat, transport la depozitul conform Moara (inclusiv costul depozitării) deşeuri municipale, fracţia uscată în cuantum de 730,19 lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de 138,74 lei/t; Tariful de colectat, transportat, depozitat deşeuri voluminoase în cuantum de 210,65 lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de 40,02 lei/t; Tariful de colectat, transportat, depozitat deşeuri generate din activităţi de construcţii şi demolări în cuantum de 287,86 lei/t, la care se adaugă TVA în valoare de 54,69 lei/t.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operatorul serviciului public de colectare a deşeurilor menajere din Fălticeni solicită modificarea tarifelor pentru serviciile prestate.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operatorul serviciului public de colectare a deşeurilor menajere din Fălticeni solicită modificarea tarifelor pentru serviciile prestate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei