Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitație de 10 milioane de lei

Lucrările de reparații stradale vor fi afectate de explozia prețurilor la materiale și servicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reparații și modernizare a străzilor din municipiul Suceava va fi afectat de creșterea explozivă a prețurilor la materialele de construcții, servicii, energie electrică, gaz metan și carburanți.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat demararea procedurilor de licitație pentru contractarea serviciilor de reparații și modernizare străzi, cu o valoare de 10 milioane de lei.

„Din păcate, situația nu e prea bună, având în vedere că toate materialele s-au scumpit, inclusiv cele pentru asfaltare. Trebuie să fim realiști, costurile au crescut atât la producerea asfaltului – de la prețurile materiei prime la cele de funcționare a stațiilor de asfalt, care funcționează pe energie electrică și gaz metan, până la partea de transport. Nu mai spunem de prețul bitumului. Drept urmare ne așteptăm să fie costuri destul de mari la licitație”, a spus Ion Lungu, care s-a consultat în această privință și cu un expert în domeniu, Eugen Girigan, fostul șef al Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Edilul sucevean a explicat că deocamdată este în vigoare vechiul contract, care a fost prelungit cu patru luni, dar interesul municipalității este să fie semnat un nou contract de asfaltare pentru străzile municipiului, până la expirarea celui existent.

„Avem un program de asfaltare destul de ambițios, care cuprinde 50 de străzi, sperăm să se adjudece licitația, să fie prețuri cât de cât suportabile, pentru că din păcate cheltuielile au crescut foarte mult.

Pe lângă probleme cu care ne confruntăm de ani de zile, lipsa forței de muncă calificate, a apărut și această nouă problemă, scumpiri de 100% sau chiar și 300% la materialele de construcții și la cele necesare asfaltărilor.

Asta e situația, sperăm să avem competitor, să se adjudece licitația și să putem realiza cât mai mult din programul de asfaltare prevăzut în acest an”, a adăugat Ion Lungu.

În condițiile în care costurile lucrărilor de reparații stradale și cele de modernizare a infrastructurii vor fi cu mult mai mari decât până acum, programul de asfaltare nu va putea fi realizat decât parțial, în limita fondurilor alocate, asta dacă va exista forță de muncă suficientă să se ocupe și de ce se poate face.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de reparații stradale vor fi afectate de explozia prețurilor la materiale și servicii.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de reparații stradale vor fi afectate de explozia prețurilor la materiale și servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei