Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Aproape 1.000 de participanți la „Marşul pentru viaţă”, la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.000 de participanți, în majoritate elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, au fost prezenți miercuri, 23 martie, la acțiunea „Marşul pentru viaţă”, ediția a V-a.

Mesajul pe care l-au scandat participanții pe parcursul întregului marș a fost: „Cine e cu noi strigă viață!”, dar și „Pentru viață, pentru familie, pentru femeie, stop avort!”

Participanții au purtat în mâini pancarte cu mesaje precum: „Pro-Viață!”, „Împreună”, „Pro-Dragoste!”, „Sprijinim fiecare femeie și fiecare copil” etc. Copiii, însoțiți de cadre didactice, grup din care nu a lipsit prof. de religie Vasile Schipor, sufletul acestei activități,au purtat în mâini și steaguri tricolore, dar și baloane colorate, fiind o acțiune a bucuriei.

A devenit deja o tradiție pentru comunitatea locală ca la sfârșit de martie elevi, profesori, oficialități locale să participe la această manifestare stradală organizată de Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Participanţii la această acțiune au atras atenţia asupra importanţei rolului mamei, al familiei, al iubirii.

Coloana a pornit la ora 13:00, din parcarea liceului din Vicovu de Sus, îndreptându-se spre Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus, unde tinerii au fost întâmpinaţi de cadrele didactice şi elevii acestei şcoli, care purtau în mâini flori multicolore din hârtie, porumbei, simbol al păcii. Aici, pe terenul de sport al şcolii, elevii au ascultat cuvântările invitaților, după care, elevi de la ambele unități școlare au susținut câte un moment artistic dedicat mamei, părinților, familiei.

Tot aici a fost prezent și protos. Dosoftei Dijmărescu, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care, după ce le-a prezentat copiilor o mică poveste despre trei frați, i-a îndemnat pe elevi ca atunci când vor avea momente grele în viață să ceară ajutor, iar atunci când alții au nevoie de ajutor, să-i ajute, să nu ezite să-și ofere generozitatea.

Evenimentul de miercuri şi-a propus să conştientizeze valoarea fiecărei vieţi umane, indiferent de stadiul de dezvoltare sau de eventualele dizabilităţi, dar şi preţuirea pe care fiecare copil este dator să o acorde mamei.

La acțiune a participat și primarul PNL din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, dar și directorii celor două unități școlare din Vicovu de Sus. Prof. de religie Vasile Schipor a spus că acest eveniment are succes pentru că „suntem o echipă”. El a mulțumit Primăriei orașului Vicovu de Sus, Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, dar șiarhimandritului Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna, care i-a dat binecuvântare protosinghelului Dosoftei Dijmărescu să fie prezent la acțiune, acesta vorbindu-le atât de frumos copiilor despre viață, echitate, generozitate. „Să punem mai mult preț pe viață, pe familie, să devenim niște mărturisitori ai acestor valori. Dacă vorbim despre viață, vorbim despre Dumnezeu”, a fost mesajul de final al prof. Vasile Schipor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.000 de participanți la „Marşul pentru viaţă”, la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.000 de participanți la „Marşul pentru viaţă”, la Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei