Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 62 (7979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Condamnat cu suspendare după ce a condus beat, a fugit de la locul unui accident și a ascuns urmele impactului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care s-a urcat beat la volanul unei autoutilitare, a acroșat un biciclist și apoi a fugit, încercând să șteargă urmele accidentului prin schimbarea parbrizului avariat, a scăpat la prima instanță de judecată cu o pedeapsă cu suspendare. Șansa tânărului a constat probabil în faptul că nu a fost trimis în judecată și pentru vătămarea biciclistului, un bărbat în vârstă de 77 de ani. Chiar și așa, el a fost judecat pentru comiterea a trei infracțiuni comise în lanț. Sentința Judecătoriei Gura Humorului, prin care inculpatul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, poate fi contestată la instanța superioară.

Accidentul s-a petrecut în august 2019, la Gura Humorului.

Arcadie R., în vârstă de 77 de ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Ciprian Porumbescu din localitate, a fost acroșat de o mașină și proiectat pe partea carosabilă. Polițiștii rutieri din Gura Humorului ajunși la fața locului l-au găsit doar pe biciclist, care a fost preluat de o ambulanță și dus la spital.

În urma anchetei demarate imediat s-a stabilit că vârstnicul a fost acroșat de o autoutilitară care aparține unui tânăr care stă în apropiere de locul accidentului. Polițiștii nu l-au găsit acasă pe suspect și au continuat cercetările. În jurul orei 14.40, aceștia au identificat atât mașina, cât și pe suspect, Ciprian Alexandru Covaci, în vârstă de 29 de ani. Audiat, acesta a recunoscut că în timp ce vira la stânga, pentru a intra în curte, l-a acroșat pe biciclist.

Din cercetări a rezultat că după producerea accidentului rutier, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, îndreptându-se către comuna Păltinoasa, la o rudă, unde a fost găsită autoutilitara, cu avarii.

Polițiștii au constatat că s-a încercat ascunderea urmelor accidentului, prin înlocuirea parbrizului și a altor elemente. 

 

Alcoolemie, fugă de la locul accidentului și ștergerea urmelor accidentului

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul avea o concentrație de 0,26 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Asta la aproape patru ore de la accident. Tânărul a fost dus de polițiști la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat, la interval de o oră, două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Calculul retroactiv a confirmat alcoolemia mai mare, care a atras răspunderea pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Bătrânul accidentat a ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat cu diagnosticul excoriații multiple, traumatism toraco-abdominal, fractură umăr, plăgi contuze.

Ciprian Alexandru Covaci a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pentru ”conducere sub influența alcoolului”, ”părăsirea locului accidentului” și infracțiunea de ”ștergere a urmelor accidentului”.

Judecătoria Gura Humorului a decis să-i aplice inculpatului câte 1 an și 6 luni de închisoare pentru fiecare infracțiune. Pedeapsa rezultantă este de 2 ani și 6 luni de închisoare, suspendată pe un termen de încercare de 3 ani de zile.

Inculpatul are impuse mai multe restricții și obligații. Printre altele i s-a impus obligația de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității.

Dacă pedeapsa va rămâne în această formă, inculpatul va scăpa doar cu cele 24 de ore de arest pe care le-a efectuat după ce a fost depistat.

Cum sentința nu este definitivă, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat cu suspendare după ce a condus beat, a fugit de la locul unui accident și a ascuns urmele impactului.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnat cu suspendare după ce a condus beat, a fugit de la locul unui accident și a ascuns urmele impactului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei