Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Și în acest an

Asociația Teona Ariana Suceava continuă seria taberelor „Respiro” pentru copii aflați în situații vulnerabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava continuă și în acest an seria taberelor „Respiro” pentru copii aflați în situații vulnerabile. În perioada 11-13 martie 2022, Asociația Teona Ariana Suceava a organizat o tabără pentru copii proveniți din sistemul de protecție a copilului.

Beneficiari au fost 20 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, care au stabilită măsura plasamentului în case de tip familial.

10 copii sunt în plasament la Casa de Tip Familial „S. Nicolae” aparținând Fundației FARA, iar alți 10 copii provin de la Casa de Tip Familial ce aparține Asociației Filantropice Creștine „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din Vatra Dornei.

Acțiunea organizată de Asociația Teona Ariana, împreună cu FARA și Asociația Filantropică Creștină „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril”, a avut drept scop schimbul de experiență între copii separați temporar sau definitiv de părinți, ce beneficiază de servicii sociale similare susținute de către organisme neguvernamentale din județul Suceava.

Copiii care au fost în tabăra „Respiro” s-au bucurat de o atmosferă de vis, într-o zonă montană pitorească, la complexul Brazi din Vama.

Educatorii specializați și pedagogii sociali care au însoțit copiii au pregătit pentru aceștia jocuri de interior și de exterior, urmărind oferirea unui timp de calitate, atât din punct de vedere recreativ, cât și educativ.

În plus, copiii au beneficiat de un atelier de cunoaștere și ventilare emoțională, iar preotul Gavra Vasile și pastorul Gigi Văraru s-au alăturat participanților printr-un mesaj despre rolul spiritualității în viața copiilor.

„Credem noi că și acest eveniment a fost o reușită. Copiii au ieșit din mediul lor cotidian, au fost creativi și și-au consumat energia într-un mod sănătos. Măcar pentru puțin timp i-am făcut să uite de dorul de părinți și le-am adus zâmbetul pe buze”, a spus Cristian Costiuc - Asociația Teona Ariana - care în ultimii ani s-a remarcat în domeniul serviciilor sociale, prin activități de terapie ocupațională pentru persoanele cu dizabilități socio-psihiatrice din cadrul Clubului Împreună, sprijinirea tinerilor cu dizabilități prin consiliere și mentorat și organizarea taberelor „Respiro” pentru părinții copiilor cu dizabilități din județul Suceava și nu numai.

Asociația Teona Ariana Suceava mulțumește sponsorilor acestei ediții a taberei „Respiro”: ELECTROAXA SRL, TRUTZI SRL, S&O GROUP SRL, SC ADARIA SERV SRL, SC RIBES NATURA SRL, POPESCU ANDREI, ELECTRO ENERGY SOLUTIONS SRL, ASCONT EXPERT SRL.

Mulțumiri sunt transmise de organizatori și către educatorii specializați și pedagogii sociali care au lucrat cu copiii în tabără: Carmen Loghin, Lavinia Miller, Ana Maria Pascal, David Grigore, Ecaterina Croitor, director de programe FARA.  

„În aceste timpuri de criză la granița cu Ucraina, ne-am implicat și noi ca mulți români ca să ajutăm mamele și copiii care au fugit din calea războiului.

Din păcate, așa cum știți, și în România, continuăm să ne confruntăm cu cazuri de copii aflați în situații de vulnerabilitate. De aceea, Asociația Teona Ariana Suceava continuă să organizeze și în acest an taberele <Respiro>”, a transmis Cristian Costiuc.

Pentru persoanele interesate să contribuie la organizarea Taberelor RESPIRO destinate copiilor cu dizabilități sau altor copii vulnerabili din punct de vedere social, care se află în risc de excluziune socială, donațiile către Asociația Teona Ariana Suceava se pot face în următoarele conturi:

  • • cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001
  • • cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0754 510 167, e-mail: ata.suceava@gmail.com

Vă mulțumim! Nihil sine Deo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația Teona Ariana Suceava continuă seria taberelor „Respiro” pentru copii aflați în situații vulnerabile.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociația Teona Ariana Suceava continuă seria taberelor „Respiro” pentru copii aflați în situații vulnerabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei