Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilități

Refugiații din Ucraina au la dispoziție o platformă online cu toate informațiile de care au nevoie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, luni, o nouă întâlnire în Comandamentul de la Vama Siret la care au participat reprezentanți ai autorităților din Suceava și Cernăuți, precum și reprezentanții ONG-urilor care desfășoară activități în frontieră. Gheorghe Flutur a precizat că discuțiile s-au axat în special pe organizarea acțiunilor umanitare atât în ceea ce privește refugiații, cât și despre ajutoarele umanitare. De asemenea, Flutur a anunțat că începând de luni a devenit funcțională https://inforefugiati.ro, în care se regăsesc informații utile pentru refugiați. Noua platforma este realizată în limba română, ucraineană și engleză, urmând a fi actualizată zilnic. 

„I-am informat pe cei prezenți cu privire la necesitatea asigurării încălzirii centrelor de cazare în contextul în care se anunță o răcire a vremii în perioada următoare. De asemenea, suntem în discuții avansate cu privire la introducerea de programe în limba ucraineană și suntem pregătiți pentru începerea școlii pentru copii refugiaților”, a spus șeful administrației județene. El a ținut să aprecieze buna colaborare între autorități și ONG-uri, adăugând că și reprezentanții acestora au apreciat, la rândul lor, promptitudinea autorităților în preluarea și rezolvarea solicitărilor venite din partea lor. În același timp, Gheorghe Flutur a spus că o altă decizie luată a fost cu privire la asigurarea hranei pe mijloacele de transport folosite pentru deplasarea refugiaților.
„Trebuie spus că autoritățile i-au informat pe cei prezenți cu privire la trasabilitatea ajutoarelor și a refugiaților astfel încât lucrurile să fie simple, clare și totul să se desfășoare în deplina siguranță”, a precizat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că în funcție de situație s-au stabilit metodele de informare non-stop a refugiaților, respectiv lista de contacte, spații de cazare, mijloace de transport, rezolvarea problemelor privind documentele, punctele de prim ajutor, asigurarea asistenței medicale și altele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiații din Ucraina au la dispoziție o platformă online cu toate informațiile de care au nevoie.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refugiații din Ucraina au la dispoziție o platformă online cu toate informațiile de care au nevoie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei