Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Elevi si profesori de la Scoala Gimnazială Nr. 4 Suceava în proiectul Erasmus+, KA229, “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Italia

 În perioada 21-25 februarie  2022, în Italia (Cerignola)) s-a desfășurat  activitatea cu titlul "Let's color the world green" din cadrul Proiectului  ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Recycle Today For A Better Tomorrow” la care au participat profesori și copii din Spania,  România, Portugalia, Grecia și Turcia.

România a fost reprezentată de prof. Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului și prof. Ioana Andrada Gontariu, împreună cu 4 elevi din clasa a IV-a A, Cojocariu Călin Alexandru, Odochia Bogdan Ioan,Buzut Ștefan, Ciocan Matei Ștefan și un elev de la clasa a IV-a B, Plugariu Rareș Ioan de la Școala Gimnazială Gimnazială Nr. 4 Suceava.

Scopul educațional al acestui eveniment din Cerignola(Italia) a fost de a promova și de a crește gradul de conștientizare  asupra protejării mediului  și de a promova practicile durabile de reciclare.

Elevii au învățat metode de a contribui la îngrijirea și protejarea  mediului prin diverse activități: vizionarea unei animații despre protejarea mediului înconjurător și realizarea de postere pe aceasta temă(concurs),  participarea la semiarul sustinut de managerul Companiei TEKRA(care se ocupă cu ecologizarea orașului), confecționarea unor măști folosind diverse materiale reciclabile. Nu au lipsit vizitele de studio și activitățile culturale: au participat la vânătoarea de comori vizitând monumete istorice importante ale orașului Cerignola, au vizitat cele mai mari bazine de apă sărată din Margherita de Savoia, Lagoon of the king din Manfredoina, castelul, centrul vechi, plaja sălbatică, Biserica Sf. Nicolas din Bari.

Ei au constatat că toate materialele reciclabile pot fi refolosite, recuperate, reparate sau reconvertite într-un obiect nou. Au intâlnit un artist care le-a prezentat cum pot fi create măști și statui pentru carnaval, realizate cu ajutorul hârtiei, lipiciului special și al culorilor. În plus, elevii au învățat procesul de reciclare a materialelor, fiind instruiți de către managerul unei firme de colecatre a deșeurilor. În cele cinci zile ale activităților de predare, formare, învățare, profesorii au împărtășit experiența pedagogică, și-au prezentat școlile, orașele, țările și au oferit exemple de bune practici legate de tema proiectului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi si profesori de la Scoala Gimnazială Nr. 4 Suceava în proiectul Erasmus+, KA229, “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Italia.
 Vizualizări articol: 339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi si profesori de la Scoala Gimnazială Nr. 4 Suceava în proiectul Erasmus+, KA229, “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei