Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 45 (7962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două etape

Proiectul de transport metropolitan Suceava va fi depus spre finanțare prin PNRR și POR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de transport metropolitan al Zonei Funcționale Suceava începe să prindă contur și până la sfârșitul lunii martie urmează să fie depus pentru finanțare prin PNRR.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că în urma discuțiilor avute vineri cu  reprezentanții firmei de consultanță și cu cei ai celor opt localități implicate (Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Salcea, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei și Adâncata) s-a stabilit ca proiectul să fie realizat în două etape, prima prin PNRR și a doua prin Programul Operațional Regional.

Această decizie s-a luat pentru că nu sunt bani suficienți pe PNRR pentru realizarea întregului proiect.

Astfel, în prima etapă municipiul Suceava va contribui cu 12,49 de milioane de euro, orașul Salcea cu 500.000 de euro, iar comunele din ZUF cu 324.770 euro. Banii respectivi vor fi utilizați pentru a fi înființat parcul auto inițial al transportului metropolitan -  20 de autobuze electrice mari și opt microbuze electrice.

Edilul sucevean a subliniat că deși municipiul reședință de județ are transport electric, contribuie cu cea mai mare sumă pentru a realiza transportul integrat în Zona Urbană Funcțională, avantajul acestuia urmând să fie o fluidizare a traficului, prin scoaterea din oraș a unei părți din transportul județean actual.

Prima etapă a proiectului de transport metropolitan este în valoare totală de aproape 19 milioane de euro, iar pe lângă achiziția autobuzelor electrice include și montarea a 30 de puncte de încărcare în toate localitățile implicate.

„Ne putem dezvolta doar împreună. Mă bucur că a fost consens pe acest proiect și ar fi primul proiect care va fi depus prin PNRR”, a spus Ion Lungu, care a precizat că până în 25 martie toate localitățile din ZUF Suceava vor trebui să aprobe hotărâri de Consiliu Local privind acest proiect, cu participarea financiară și amplasarea stațiilor de încărcare.

Foaia de parcurs este foarte strânsă, termenul limită de depunere a proiectului fiind finele lunii martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de transport metropolitan Suceava va fi depus spre finanțare prin PNRR și POR.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de transport metropolitan Suceava va fi depus spre finanțare prin PNRR și POR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei