Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 41 (7958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Ministrul Cadariu: „Una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a participat joi, 17 februarie a.c., la o întâlnire de lucru organizată de Primăria Slănic Moldova și Asociația Stațiunilor Balneare din România. Constantin Daniel Cadariu a subliniat faptul că una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear. După ședință, el a anunțat că a demarat o analiză privind investițiile și programele destinate acestui domeniu, un domeniu în creștere la nivel internațional, dar care în România a întâmpinat câteva provocări. „La nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar care de doi ani este blocată prin instanțe. Avem un potențial foarte mare și le mulțumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Slănic Moldova pentru o discuție punctuală despre soluțiile necesare pe care le putem iniția pentru stațiunile balneoclimatice și balneare din România”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului. El a mai adăugat că în cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitatea modificării cadrului legal în sensul creșterii ponderii bugetului alocat autorităților locale de la bugetul Consiliilor Județene și identificarea de noi surse financiare pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării stațiunilor balneare sau balneoclimatice. „Totodată, a fost adusă în discuție necesitatea reluării de către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a activității la nivel optim de cercetare a resurselor terapeutice naturale, esențială pentru diversificarea serviciilor pe care stațiunile din România le pot oferi”, a precizat Constantin Daniel Cadariu.

La întâlnire au participat Gheorghe Baciu, președintele Asociației Stațiunilor Balneare din România, și primarul Slănic Moldova, parlamentarii Mircea Fechet, Elena Hărătău și Cătălina Ciufu, împreună cu primarii stațiunilor locale din județele Bacău, Neamț, Suceava, Dâmbovița, Mureș, Harghita, Sibiu, Hunedoara și reprezentanți ai mediului de afaceri din Valea Trotușului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu: „Una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear”.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cadariu: „Una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei