Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 35 (7952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începe numărarea românilor

Sume de până la 8.000 de lei net pot fi câștigate de cei care vor fi recenzori la recensământul populației și locuințelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recensământul populației și locuințelor a început în data de 1 februarie a.c. și este ultimul în care există și o etapă în care datele sunt colectate clasic, de recenzori care merg pe teren, a declarat, vineri, la Suceava, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, Vladimir Alexandrescu. Acesta a arătat că în prima etapă, care se desfășoară până în data de 14 martie a.c., sunt culese informațiile din bazele de date naționale, iar în a doua etapă, care se va desfășura în perioada 14 martie - 15 mai, începe culegerea datelor de la populație prin auto-recenzare. Asta înseamnă că persoanele rezidente în România (care locuiesc efectiv în România de mai mult de 12 luni sau intenționează să locuiască în România mai mult de 12 luni), vor accesa o aplicație web și vor completa formularul de recensământ. „Sistemul asigură confidențialitatea absolută a datelor”, a precizat Alexandrescu.

Purtătorul de cuvânt al INS a subliniat că persoanele care nu au posibilitatea de a se autorecenza pot apela la un recenzor asistent, adică la o persoană care va fi instruită special în acest sens, la nivelul fiecărei primării. Ținta autorităților este ca cel puțin 35% din populație să se autorecenzeze, până la data de 15 mai. Cei care nu o vor face vor fi vizitați acasă de un recenzor, în perioada 16 mai - 17 iulie a.c.. Acesta va prelua datele în interviuri față în față, cu ajutorul unei tablete. Prin urmare, toate datele vor fi colectate în format electronic, atât online, cât și pe teren.

La rândul său, directorul executiv al Direcției de Statistică Suceava, Daniela Știrbu, a declarat că personalul pentru recenzare este recrutat din cadrul instituțiilor publice – consilii locale, primării, consiliu județean etc., dar pot fi recenzori și studenți sau pensionari. Plata acestora se va face în funcție de formularele introduse în sistem și poate ajunge până la un total de 8.000 de lei net. Pentru secțiunea locuință se plătește 3,5 lei/ chestionar, iar pentru secțiunea persoană, 7 lei/ chestionar. În cazul localităților izolate (două în județul Suceava) și a celor dispersate (15 localități în județ), plata este de 5 lei/ chestionar la secțiunea locuință și 9 lei/ chestionar la secțiunea persoană.

Pentru asistarea la autorecenzare în județ vor fi 279 de recenzori (câte 1-2 în fiecare unitate administrativ teritorială), iar pentru teren vor fi 637 de recenzori, 25 de recenzori-șefi și un coordonator de UAT.

Preselecția deja a început; persoanele interesate pot afla mai multe informații și pot vedea modelul de cerere pe site-ul https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor/ . Cererile se depun la primării, dar cuvântul final pentru accept îl va avea Direcția Județeană de Statistică.

Mai trebuie menționat că o prevedere din OUG nr. 19/2020 stipulează că persoanele care vor refuza să furnizeze informaţii sau vor furniza date eronate sau incomplete la recensământ vor putea fi sancţionate cu amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sume de până la 8.000 de lei net pot fi câștigate de cei care vor fi recenzori la recensământul populației și locuințelor.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sume de până la 8.000 de lei net pot fi câștigate de cei care vor fi recenzori la recensământul populației și locuințelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei