Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 35 (7952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol mare

Două microbuze transportau elevi deși nu aveau licențe necesare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două microbuze cu care se efectua transport de elevi au fost depistate de polițiști în trafic, pe DN 2E, în cursul zilei de vineri, 11 februarie. Problema este că nici unul dintre șoferi nu avea licență de transport persoane, iar pericolul este cu atât mai mare când este vorba de minori. Într-un microbuz au fost găsiți cinci elevi, iar conducătorul acestuia a declarat că nu are licența de transport/copie conformă, însă își desfășoară activitatea că persoana fizică autorizată.

Minorii le-au spus polițiștilor că au abonamente emise de persoana în cauză și că aceasta îi transporta din localitatea Mălini la liceele din municipiul Fălticeni. În cea de a doua autoutilitară au fost identificația 8 elevi, iar șoferul a găsit aceeași scuză, respectiv că nu deține copie conformă/licență de transport, dar își desfășoară activitatea ca persoană fizică autorizată. Și în acest caz, elevii mergeau din Mălini spre școli din Fălticeni. Cei doi șoferi au fost amendați, iar suplimentar s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a celor două vehicule pentru o perioadă de 6 luni, fiind indisponibilizate și reținându-se plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înmatriculare.

”Poliţiştii solicită cetăţenilor și în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane. Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri, dar şi siguranţei rutiere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două microbuze transportau elevi deși nu aveau licențe necesare.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două microbuze transportau elevi deși nu aveau licențe necesare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei