Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 35 (7952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Substituire în acte

Camion de peste 35.000 de euro, confiscat de Garda Forestieră Suceava, fiind încărcat cu cherestea de rășinoase, deși în acte era cu plop

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un transport de materiale lemnoase, oprit în trafic de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii Secției Rurale nr. 1 Vadu Moldovei, în baza  informațiilor deținute, s-a dovedit a fi doar parțial încărcat cu ceea ce figura în acte.

„În urma inventarierii de către delegații Gărzii Forestiere Suceava a întregii cantități de materiale lemnoase, s-a constatat faptul că volumul transportat însuma 54,78 mc cherestea de esență rășinoase, iar în avizul de însoțire era consemnat un volum de 36,98 mc cherestea rășinoase și 15.02 mc cherestea din specia plop”, a explicat șeful GF Suceava, Mihai Gășpărel.

Întrucât cantitatea în plus de cherestea de rășinoase identificată la transport este de 17,8 mc, în cauză, s-a considerat că au fost încălcate prevederile art. 68 alin. (2^1) din Legea 46/2008, respectiv “Transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, faptă care constituie infracţiune şi este sancţionată cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an şi cu confiscarea materialelor lemnoase, care fac obiectul transportului.

Mai mult, faptul că o parte din sortimentația de cherestea transportată diferă de cea înscrisă în documentele de proveniență și transport care însoțeau mijlocul de transport l-a costat pe transportator și camionul, cu valoare mult mai mare decât marfa.

Potrivit art. 68 alin. (2^2) ,,sunt supuse confiscării mijloacele de transport, materialele lemnoase şi orice alte bunuri care au fost folosite, în orice mod, sau destinate sau a fi folosite la săvârşirea infracţiunii prevăzute la alin. (2^1) din Legea 46/2008”. În acest sens a fost întocmit dosar penal de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Vadu Moldovei pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

„Cantitatea de material lemnos de 17,80 mc cherestea esență rășinoase, având o valoarea totală de 15486 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni, iar autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii în valoare de peste 35000 euro a fost indisponibilizată.  Se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos”, a adăugat șeful Gărzii Forestiere Suceava, care a atras atenția atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camion de peste 35.000 de euro, confiscat de Garda Forestieră Suceava, fiind încărcat cu cherestea de rășinoase, deși în acte era cu plop.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camion de peste 35.000 de euro, confiscat de Garda Forestieră Suceava, fiind încărcat cu cherestea de rășinoase, deși în acte era cu plop0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei