Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 30 (7947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Locuitorii din Burdujeni-Sat, rugați să se racordeze la rețeaua de gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre investițiile îndelung solicitate în municipiul Suceava, de aducere a gazului metan în cartierul Burdujeni-Sat, pentru care legislația a fost potrivnică până acum câțiva ani, este în curs de finalizare, dar multe locuințe nu s-au mai racordat la rețea, deși conducta de gaz le trece pe la poartă.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut apel către cetățenii din cartierul Burdujeni-Sat să se racordeze la rețeaua de gaz metan, pentru a putea fi refăcute și străzile pe care s-a intervenit.

”Chiar dacă acum condițiile nu sunt cele mai prielnice, îi îndemn să se racordeze la gaz metan pentru că este un serviciu civilizat și se vor găsi soluții din partea Guvernului, astfel încât prețul gazului metan să fie suportabil. Atunci când am făcut sondajul pentru realizarea investiției în aducțiunea de gaz metan, 98% dintre oameni au fost de acord. Cu branșamentele știu că merge mai greu, pentru că sunt mai scumpe, dar faptul că au rămas nefăcute ne împiedică și pe noi să reabilităm străzile”, a explicat edilul Sucevei.

Investiția de racordare a cartierului Burdujeni-Sat la rețeaua de gaz metan este realizată în proporție de 92,96%, fiind executați 20,6 kilometri de rețele, din totalul de 22,3 kilometri.

„Vom finaliza lucrarea până la sfârșitul acestui an. Am avut discuții cu constructorul pentru a urgenta lucrările. După ce terminăm aici ne mutăm pe străzile Ecaterina Teodoriu și Cuza Vodă care fac legătura între Burdujeni-sat și DN29 și apoi pe străzile din cartierul Dealul Mănăstirii - Eusebiu Camilar, Ștefan Hrișcă, Mircea Motrici, Constantin Sofroni. Acolo sunt 5 kilometri de străzi”, a adăugat Ion Lungu.

Șeful municipalității sucevene dorește ca rețeaua de gaz metan să fie extinsă și în cartierul Europa, de pe dealul Tătărași, în acest scop urmând să fie depus un proiect pe fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Burdujeni-Sat, rugați să se racordeze la rețeaua de gaz metan.
 Vizualizări articol: 2629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Locuitorii din Burdujeni-Sat, rugați să se racordeze la rețeaua de gaz metan3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei