Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 28 (7945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulțumire

Aproape 300 de angajați ai HS Timber Productions din Siret au protestat față de închiderea acestei fabrici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de salariați ai HS Timber Productions din Siret care urmează să fie disponibilizați au protestat joi față de închiderea acestei fabrici. Salariații care urmează să-și piardă locurile de muncă au început protestul în fața fabricii, după care au mers până în fața Casei de Cultură din Siret. Angajații companiei HS Timber Productions au avut lozinci și au scandat mesaje precum „Vrem să muncim în Siret”, „Nu închideți fabrica”, „De ce nu ne lăsați să trăim?”, „Industria lemnului nu e crimă”, „Salvatorii pădurilor, groparii fabricilor!”, „Tâmplăria în lemn nu e crimă” sau „Vrem lemnari, nu căpșunari”. Trebuie spus că Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a fost notificată de către HS Timber Productions SRL București cu privire la inițierea procedurii de concediere colectivă ca urmare a reorganizării societății, ceea ce înseamnă dispariția a 634 de locuri de muncă, respectiv 295 la fabrica din Siret și 339 la sucursala Rădăuți.

Alături de protestatari a fost și primarul din Siret, Adrian Popoiu, care a precizat că închiderea fabricii va avea un impact social deosebit prin pierderea acestor locuri de muncă, dar și un impact economic consistent. Adrian Popoiu a spus că circa 25% din încasările la bugetul local de la agenții economici proveneau de la HS Timber Productions. „Cu siguranță vom ieși din acest marasm al falimentului. Există variante, există soluții, vom face economii, vom face mai puține investiții și probabil vom cheltui mai puțini bani pe funcționare.

Soluții concrete să știți că există”, a declarat Popoiu. El a subliniat faptul că apreciază foarte mult implicarea autorităților județene, a prefectului județului Suceava în rezolvarea problemelor angajaților care vor fi disponibilizați. „Am discutat cu directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, care mi-a spus că săptămâna viitoare, pe 9 și 10 februarie, la fabrica Timber din Siret va avea loc un târg al locurilor de muncă. Iar oferta, în momentul de față, este de peste 900 de locuri de muncă. O să vedem la momentul respectiv dacă o parte din personalul care va fi disponibilizat va accesa aceste locuri de muncă”, a mai spus primarul din Siret.

El a adăugat că Primăria Siret s-a implicat și se implică în crearea unui mediu de afaceri propice celor care doresc să investească în acest oraș. Adrian Popoiu a spus că în Siret există un parc industrial și a avut discuții cu mai mulți agenți economici care ar putea să investească în acest oraș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de angajați ai HS Timber Productions din Siret au protestat față de închiderea acestei fabrici.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 300 de angajați ai HS Timber Productions din Siret au protestat față de închiderea acestei fabrici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei