Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 27 (7944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Discuții cu sindicatele

Majorări salariale la TPL Suceava, anul acesta, în două tranșe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații societății de transport public local a municipiului Suceava, TPL, vor beneficia anul acesta de majorarea salariilor, în două tranșe. Măsura a fost stabilită de conducerea Primăriei Suceava și a societății, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții sindicatului „Autobuzul” Suceava.

„La sfârșitul săptămânii trecute am avut discuții cu reprezentanții sindicatelor de la SC TPL Suceava, împreună cu directorul general al societății, Matei Dănuț. Am discutat referitor la continuarea creșterii salariilor la angajații TPL, după ce în anul 2020 au fost majorate cu 25%. În urma discuțiilor, am convenit ca în anul 2022 să facem o majorare a salariilor cu 5 % începând cu trimestrul II și cu 10 % începând cu trimestrul III, ambele procente fiind raportate la salariile actuale. Pentru trimestrul IV vom avea discuții după ce vin cele 15 autobuze electrice de la firma Solaris din Polonia. Ne ținem de cuvânt și facem tot ce este posibil să creștem salariile la angajații societății de transport, care sunt relativ mici în comparație cu celelalte salarii din sistemul public, având în vedere responsabilitatea pe care o au, efortul pe care îl fac și pentru care le mulțumesc”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că în luarea acestor măsuri sunt și o serie de impedimente legale, dar se caută soluții pentru creșterea salariilor, astfel încât angajații TPL să fie mulțumiți și să vină cu drag la serviciu.

„Sunt convins că vom avea un transport civilizat în municipiul Suceava, prin efort comun salariați-autoritate publică, la costuri suportabile pentru populație”, a concluzionat Ion Lungu. Dacă până acum, trecerea la transportul electric, ecologic, era motivată puternic și de economiile care se făceau, pentru că energia electrică era mult mai ieftină decât carburanții petrolieri, avantajul respectiv a dispărut odată cu creşterea explozivă a tarifelor de furnizare a energiei electrice. Tocmai de aceea, unul din principalele proiecte ale municipalității sucevene pentru perioada următoare este de realizare a unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 40 de hectare de teren, la fosta Termica, astfel încât să asigure măcar parțial energia electrică necesară pentru unitățile proprii, în special pentru divizia electrică de transport public, care reprezintă cel mai mare consumator.

O astfel de măsură ar putea susține costuri suportabile la biletele și abonamentele pentru transportul public în comun, pe termen lung.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorări salariale la TPL Suceava, anul acesta, în două tranșe.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorări salariale la TPL Suceava, anul acesta, în două tranșe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei