Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 27 (7944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Lungu contrează cu cifre criticile pe tema bugetului pe 2022: 30 de milioane de euro la străzi vs 1,8 pentru turism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava a fost primul municipiu din țară care are aprobat bugetul pe 2022, încă de săptămâna trecută, cu 15 voturi „pentru”, dar aprobarea acestuia a stârnit o serie de animozități în sânul „coaliției de guvernare locale” PNL – USR, proiectul fiind criticat și chiar „penalizat” printr-un vot negativ de către consilierul USR Dan Nichiforel.

Vizibil deranjat de această atitudine, continuată ulterior cu alte declarații în media, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să le demonstreze sucevenilor, dar și consilierului „rebel”, cu cifre, că acuzațiile respective au fost făcute doar pentru capital politic, fără a avea o bază reală.

„Le mulțumesc celor care au votat și celor care nu au votat. Bugetul local a trecut cu 15 voturi, în condițiile în care au lipsit două voturi de la PNL, deoarece Sanda-Maria Ardeleanu a fost plecată într-o delegație externă, iar conform noilor reglementări de la ANI, Maria Todereanu, care este directorul grădiniței din cartierul Obcini, nu a votat, pentru a nu fi într-o situație de incompatibilitate.

Îi înțeleg pe cei de la PSD să critice, că sunt în opoziție, care, de obicei, nu prea votează bugetul, dar nu am să înțeleg acțiunile unui consilier cu care suntem în alianță, Dan Nichiforel, care a prezentat o temă falsă și în cadrul ședinței de Consiliu Local și o vântură în continuare pe la posturile de radio și TV – că nu au fost stabilite corect prioritățile pe 2022.

Dumnealui spunea că cetățenii vor străzi, terenuri de sport și locuri de joacă. Exact asta avem prins în bugetul prezentat Consiliului Local.

Nu ascund faptul că am avut o întâlnire suplimentară cu grupul de consilieri USR, pe lângă cea avută cu toți consilierii, în care le-am arătat că ceea ce au propus ca amendamente este prins în mare parte în bugetul Consiliului Local, dar este clar că aici este vorba de altceva – este un vot politic”, a declarat Ion Lungu, care a venit cu o serie de date extrase din bugetul pe 2022.

Astfel, la capitolul străzi este prinsă suma de 56.676.700 lei, adică 11,3 milioane de euro, din care 25 de milioane de lei la reparații străzi și 31,767 milioane lei la investiții (din care 5 milioane de lei ruta alternativă de acces în cartierul Europa, 3,8 milioane lei ruta alternativă Suceava – Botoșani, 2 milioane lei - modernizare strada Dobrilă Eugen, 2 milioane lei - Ștefan Luchian, 1,8 milioane lei - Emil Cioran, 1 milion parcări de reședință (alte fonduri pentru parcări sunt și la capitolul reparații),

700.000 lei - Jupiter, 600.000 lei - Crângului, 500.000 lei - Dragomirna, 400.000 lei - Vasile Lupu).

Un mare proiect de investiții în infrastructură rutieră este cel depus spre finanțare pe Programul Național „Anghel Saligny” - 18,2 milioane euro pentru ruta alternativă Suceava – Botoșani, porțiunea de legătură între Podul Unirii și DN 29.

„În condițiile în care pentru străzi avem proiecte de 30 de milioane de euro, pentru investiții în turism am prins în buget 1,8 milioane de euro - roata panoramică și fântâna arteziană cântătoare, la zona de agrement Tătărași. Nu poți face turism fără a avea obiective turistice.

Mai spune acest consilier că nu avem terenuri de sport. Ba avem suficiente și încă se mai fac – la Școala Nr. 10 e licitată deja sala de sport, este aprobat terenul de fotbal la dimensiuni UEFA, cu 500 de locuri în tribună, prin Compania Națională de Investiții, avem în proiect încă două terenuri de sport, pe fonduri europene, la Școala Nr. 1 și Șc. Nr. 8, plus că am putea adăuga și Sala Polivalentă, care este licitată. La locuri de joacă sunt prinse fonduri de 2 milioane de lei”, a completat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că și bugetul din 2022 este unul al dezvoltării și își dorește să nu apară „piedici”, încât să fie realizate cât mai multe din proiectele cuprinse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu contrează cu cifre criticile pe tema bugetului pe 2022: 30 de milioane de euro la străzi vs 1,8 pentru turism.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu contrează cu cifre criticile pe tema bugetului pe 2022: 30 de milioane de euro la străzi vs 1,8 pentru turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei