Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 15 (7932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semestrul următor

Studenții vaccinați cu schema completă și cei trecuți prin boală au prioritate la cazarea în cămine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” a stabilit, în cursul zilei de marți, care sunt condițiile de cazare a studenților în cel de-al doilea semestru a anului universitar în curs. S-a stabilit astfel că vor avea prioritate studenții vaccinați cu schemă completă, precum și cei trecuți prin boală în ultimele 6 luni.

Hotărârea nr. 9 a fost adoptată în cadrul Consiliului de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și prevede ca începând cu semestrul al II-lea, cazarea să se facă în funcție de prioritățile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. În aceste condiții vor avea prioritate la cazare studenții care sunt vaccinați cu schemă completă de vaccinare şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și studenții care au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

În aceeași hotărâre a Consiliului de Administrație al USV s-aprevăzut ca testele RT-PCR, pentru diagnosticarea virusului COVID-19, să se deconteze până la data de 28 februarie 2022 (data testului). Excepție vor face doar testele efectuate de studenți sau personalul USV în vederea efectuării deplasărilor sau mobilităților studențești.

Ca noutate în ceea ce privește numărul de locuri de cazare în căminele studențești ale USV, trebuie amintit faptul că la finalizarea parțială a reparațiilor în căminul C1, au fost cazați deja circa 100 de studenți în ultima perioadă de timp. Același cămin dispune de încă circa 100 de spații de cazare a căror renovare a fost finalizată, locuri pe care vor fi cazați studenții străini veniți prin programul Erasmus, care fuseseră cazați la începutul anului universitar în căminul Bicom.

Cel mai probabil în partea a doua a lunii martie, un al doilea tronson al căminului C1 va fi dat și el în folosință, alte aproape 100 de locuri de cazare putând fi oferite studenților începând cu 1 aprilie 2022. În această perioadă se va renunța și la închirierea spațiilor pentru cele 45 de locuri de cazare din cadrul fostului hotel Bicom. Un nou cămin studențesc aflat în renovare va fi pus la dispoziția studenților începând cu noul an universitar, în zona Colegiului Alimentar din Suceava, unde studenții suceveni vor beneficia de aproape 200 de locuri de cazare din luna octombrie a acestui an.

Cazarea în cămine se va face pe bază de cerere care va fi însoțită de documentele justificative, iar dovada vaccinării sau vindecării se va face cu certificatul UE pentru COVID.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenții vaccinați cu schema completă și cei trecuți prin boală au prioritate la cazarea în cămine.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenții vaccinați cu schema completă și cei trecuți prin boală au prioritate la cazarea în cămine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei