Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 15 (7932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Gheorghe Flutur anunță încheierea unui parteneriat cu Botoșani pentru construcția unui drum expres nou între cele două județe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județele Suceava și Botoșani vor încheia un parteneriat în vederea promovării în comun a mai multor investiții, una dintre acestea fiind construirea unui drum expres nou între cele două județe. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că în cursul zilei de miercuri a avut o întâlnire cu omologul său din județul vecin, Doina Federovici, cu care a discutat despre încheierea unui parteneriat Suceava-Botoșani pentru mai multe proiecte comune.

„Am discutat despre colaborarea dintre județele noastre pe mai multe domenii. Astfel, vom introduce pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean un parteneriat pentru realizarea drumului de mare viteză Suceava-Botoșani, cu legătură și la A7, proiect inclus și în Programul de Guvernare și în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030”, a arătat Gheorghe Flutur. El a precizat că noul drum expres va avea 26 de kilometri, iar costul estimativ este de 148 de milioane de euro.

El a explicat că intenția celor două județe este să facă acest drum prin Compania Națională de Administrare Rutieră, iar consiliile județene să plătească studiul de fezabilitate care să fie apoi decontat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Flutur a mai declarat că în asocierea pentru construcția acestui drum expres vor fi invitate și primăriile municipiilor reședință de județ, Suceava și Botoșani.

Gheorghe Flutur consideră că prin construcția acestui drum nou se va scurta durata de deplasare între cele două județe și va exista o legătură mai bună și mai rapidă cu Aeroportul „Ștefan cel Mare”. „Este o investiție care va conduce la dezvoltarea zonei”, a subliniat șeful administrației județene.

 

Flutur și Federovici au discutat și despre reabilitarea DN 29A, Suceava – Adâncata – Dorohoi - Darabani

În același timp, Gheorghe Flutur a spus că în cadrul aceleiași întâlniri a propus ca CJ Botoșani să intre în asocierea clusterului de biotehnologie, din care mai fac parte Camerele de Comerț și Industrie din cele două județe, primăriile reședință de județ, Universitatea Suceava și mai mulți agenți economici din cele două județe.

„CJ Suceava a demarat procedurile pentru finanțarea unui terminal cargo la Aeroportul Suceava și se dorește astfel punerea în valoare a industriei alimentare, a industriei ușoare și a altor resurse din cele două județe”, a mai spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că unul dintre subiectele discutate a fost și cel al reabilitării DN 29 A, Suceava-Adâncata-Zvoriştea-Dorohoi-Darabani, proiect care constă în lărgirea și consolidarea drumului în vederea asigurării legăturilor punctelor de trecere a frontierei Racovăț și Rădăuți Prut către viitoarea autostradă A7.

Flutur a spus că discuții au fost și despre podul de peste râul Siret de la Zamostea-Talpa, el precizând că CJ Suceava a prevăzut pentru acest an finanțarea unei expertize tehnice a stării construcției existente, având în vedere că a trecut mai mult timp de când lucrările au fost întrerupte. „Urmează apoi să fie făcut un studiu de fezabilitate, iar prin contribuția în părți egale a fiecărui județ să fie finalizat acest pod”, a mai declarat Gheorghe Flutur. În final, el a spus că o echipă coordonată de vicepreședinții de resort și administratorii publici va elabora documentele de parteneriat, după care va fi prezentată forma protocolului de asociere, iar în final acesta va fi discutat și aprobat în cele două consilii județene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță încheierea unui parteneriat cu Botoșani pentru construcția unui drum expres nou între cele două județe.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur anunță încheierea unui parteneriat cu Botoșani pentru construcția unui drum expres nou între cele două județe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei