Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 15 (7932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme serioase

Concedierile de la HS Timber vor avea un impact major în Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închiderea totală a activității fabricii de panouri de lemn masiv din Siret, care prelucra cherestea de la fabrica din Rădăuți, va avea un impact major pentru orașul Siret, acolo unde numărul locurilor de muncă din domeniul privat era și așa destul de mic. Conform lui Adrian Popoiu, primarul orașului, închiderea fabricii de către HS Timber va însemna o reducere cu 30% a locurilor de muncă. ”În acest moment există circa 1.000 de locuri de muncă în domeniul privat, iar dispariția a 300 de locuri va fi o pierdere mare, nu doar pentru bugetul local, ci și din punct de vedere social. Sunt cazuri în care sunt chiar și câte două persoane dintr-o singură familie care lucrează la această societate, astfel încât va fi o problemă extrem de delicată”, a arătat Adrian Popoiu.

În ceea ce privește impactul asupra bugetului local, primarul din Siret a spus că estimează o ”gaură” de circa un milion de lei anual. ”Deficitul de funcționare al primăriei este de circa 6 milioane de lei pentru anul în curs, iar această nouă provocare va crea și alte impedimente pentru buna funcționare a administrației siretene, inclusiv pentru proiecte. Vom vedea cum o vom scoate la capăt și ce soluții alternative putem găsi”, a mai precizat Adrian Popoiu.
Conform reprezentanților HS Timber, unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului.

Achiziția de lemn rotund pe piața din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizițiile de materie primă, din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum și birocrația laborioasă în materie de importuri fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producția de energie verde și vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă.

Din aceste motive, investițiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condițiile actuale de piață, astfel încât decizia de închidere a activității a venit aproape firesc pentru cei din conducerea HS Timber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concedierile de la HS Timber vor avea un impact major în Siret.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concedierile de la HS Timber vor avea un impact major în Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei