Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 13 (7930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Coșmarurile din somn ale uneia dintre fetițe, punctul de plecare pentru acuzarea educatoarei din Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul educatoarei care este angajată la Grădinița cu Program Normal din Bosanci a plecat de la faptul că una dintre minorele care ar fi fost abuzate sexual avea coșmaruri prin somn. Părinții s-au alertat și au dorit să afle de la ce vin aceste spaime ale micuței. Cu ocazia discuțiilor au aflat că educatoarea Maria Podolak ar fi recurs la gesturi care nu au legătură cu normalitatea, cu atât mai puțin de cele privind activitatea didactică.

Mai exact, micuța s-a plâns că i s-ar fi băgat degetul în vagin, fapte care s-ar fi repetat de mai multe ori în baia de la grădiniță. Ulterior, și sora fetiței, care urmează cursurile aceleiași grădinițe, le-a spus părinților că ar fi avut parte de tratamente similare din partea educatoarei. Potrivit datelor obținute de la persoane apropiate anchetei, examenul medico-legal la care au fost supuse fetele de 3 și 7 ani au arătat că agresiunea sexuală se confirmă. Mai mult, în ecuație a apărut și o a treia fetiță, care ar fi fost abuzată, la rândul ei, de femeia în vârstă de 51 de ani.

În timp ce anchetatorii susțin că sunt probe certe care să o incrimineze pe educatoare, motiv pentru care s-a emis și mandatul de arestare pentru 30 de zile de către Judecătoria Suceava, cei mai mulți dintre părinții care au copii la Grădinița cu Program Normal din Bosanci o susțin pe Maria Podolak. Aceștia s-au adunat luni dimineață în fața sediului unității de învățământ, inclusiv cu pancarte pe care scria ”Susțin nevinovăția Mariei Podolak”. Oamenii spun că acuzațiile nu sunt fondate și au doar cuvinte de laudă la adresa educatoarei. De altfel, în urmă cu câțiva ani, aceasta a și fost premiată cu ocazia unei gale care a avut loc în municipiul Suceava pentru activitatea prestată în învățământ.

Maria Podolak a fost reținută vineri dimineață pentru 24 de ore, iar în aceeași zi a fost prezentată unui magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a admis propunerea și a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului. Măsura nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară, Tribunalul Suceava.

Interesant este că în acest caz părinții celor două surori agresate sexual nu au depus plângere la poliție. Totul s-a aflat în urma unui act de răzbunare care l-a avut în prim-plan pe tatăl minorelor. Acesta a incendiat autoturismul marca Dacia Sandero care aparține educatoarei și care era parcat în cartierul Obcini din municipiul Suceava. Incidentul a avut loc pe 7 decembrie, iar piromanul a fost prins câteva zile mai târziu. Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a dezvăluit și motivul care l-a determinat să recurgă la acest gest. Mai exact, el a vrut să se răzbune pe educatoare pentru ceea ce le-ar fi făcut fiicelor sale minore. În baza acestei informații, polițiștii și un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au extins cercetările. Maria Podolak ar fi fost pusă sub urmărire, iar înainte de a fi reținută anchetatorii au efectuat și percheziții la domiciliul acesteia, dar și la grădinița din Bosanci, de unde au ridicat probe pentru documentarea cazului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coșmarurile din somn ale uneia dintre fetițe, punctul de plecare pentru acuzarea educatoarei din Bosanci.
 Vizualizări articol: 5973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Coșmarurile din somn ale uneia dintre fetițe, punctul de plecare pentru acuzarea educatoarei din Bosanci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei