Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 12 (7929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Culturii Naționale

„Strălucirea Luceafărului ne apropie!”, activitate la Școala „Aurelian Stanciu” Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea a avut loc activitatea „Strălucirea Luceafărului ne apropie!”, pentru a marca Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), la care au participat elevii clasei a IV-a A. Purtând în piept ecusoane cu „Domnul cel de nemurirea noastră”, elevii, îndrumaţi de învăţătoarea Mihaela Beresca, „s-au apropiat cu pioșenie de paginile de aur ale literaturii eminesciene”.

Acțiunea a debutat cu intonarea cântecului „Eminescu”, după care eleva Șchiopu Sînziana a prezentat succint  activitatea marelui poet.

Poezia de debut, „La mormântul lui Aron Pumnul”, dedicată dascălului venerat, profesor de limba română și „apostol al deșteptării naționale în Bucovina”, a fost intonată de eleva Petraș Tania. Recitalul de poezii a cuprins „în buchet”: „Revedere”, „Freamăt de codru”, „Ce te legeni?”.

Învăţătoarea Mihaela Beresca ne-a spus că „după meditația asupra vieții, dezvăluită de versurile poeziei <Glossă>, recitată de eleva Chișcan Sara, tema iubirii a fost evidențiată prin conținutul poeziilor <Lacul>, <O, rămâi>, în lectura elevelor Stoica Ema și Mihalache Sara”. Elevii s-au străduit să se armonizeze pe acordurile armonioase ale talentatului compozitor Vasile Popovici, în „Sara pe deal”. Cu glasuri pline de emoție  elevii au declamat versuri în care Eminescu elogiază trecutul glorios al neamului și condamnă falsul patriotism al contemporanilor săi. Cu deosebită pasiune, elevii Miler Matei și Foit Fabian „au dramatizat  tabloul bătăliei de la Rovine, dintre Mircea cel Bătrân şi Baiazid, celebrul fragment  din <Scrisoarea III>, în care poetul imaginează un dialog între cei doi conducători militari”.În încheierea activității, „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, poezie recitată de elevele Sava Delia și Lupașcu Lavinia, a adus încă o data în atenție tema patriei  și a spiritului neamului românesc „pe care și George Enescu îl elogia în celebra sa Rapsodie Română Nr. 1,  cu  ale cărei armonii  a fost încununată  atmosfera de o reală sărbătoare”, spune coordonatoarea elevilor. Atitudinea și felul în care s-au pregătit și s-au manifestat elevii au fost răsplătite. Școlarii au primit diplome, dar și aprecieri generoase din partea directorului unității școlare, prof. Sorin Gălățeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Strălucirea Luceafărului ne apropie!”, activitate la Școala „Aurelian Stanciu” Salcea.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Strălucirea Luceafărului ne apropie!”, activitate la Școala „Aurelian Stanciu” Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei