Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 9 (7926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dureri de cap

Noile tarife la gazele naturale bagă spaima în oameni, firme și instituții publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile tarife comunicate de furnizorii de gaze naturale au băgat spaima în oamenii care conduc firme sau instituții publice. În unele cazuri, facturile au și ajuns la destinație și au provocat indignare și furie. Un astfel de caz este cel de la Pensiunea ”Leagănul Bucovinei”, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni. Andrei Breabăn, proprietarul pensiunii, spune că a fost şocat în momentul în care a citit factura remisă de furnizorul de gaz. Mai exact, acesta are de plătit peste 9.000 de lei, adică dublu față de luna anterioară.

”Nu mi-a venit să cred și am citit de două ori, dar, din păcate, nu m-am înșelat. Și această sumă de plată este pentru un consum mai mic în condițiile în care am funcționat la capacitate redusă, iar cu o lună mai devreme s-a mers la parametri maximali”, a arătat Andrei Breabăn.

Și la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, centrala care încălzește sălile de clasă în care învață 845 de elevi se transformă într-un coșmar. Montată în urmă cu aproximativ zece ani, centrala pe gaz metan a fost până acum un atu. ”După ce am montat centrala, facturile au scăzut de 3-4 ori, deci s-a dovedit că a fost o investiție utilă. La noile prețuri singura variantă este să solicităm sume mai mare de la ordonatorul de credite, adică de la Primăria Suceava. Mai este și varianta de a reveni la sistemul centralizat de încălzire a orașului, lucru relativ simplu pentru că am menținut toate echipamentele pe care le-am folosit până la instalarea actualei centrale”, a arătat Dan Popescu, directorul Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Contabila acestei unități de învățământ, Anca Păstru, a precizat că factura lunii decembrie a fost la valorile contractului vechi, adică la suma de 127 de lei/Mwh. ”Furnizorul de gaz ne-a transmis că noile prețuri sunt de 600 de lei/Mwh, adică de aproape cinci ori mai mult. Totuși, conform declarațiilor venite din partea reprezentanților Guvernului, acest preț va fi plafonat până în luna martie. Nu știm exact care va fi valoarea la care se plafonează, dar avem speranța că măcar în aceste trei luni să nu plătim facturile la noile tarife care ni s-au comunicat”, a menționat Anca Păstru.

Și în cazul unora dintre consumatorii casnici facturile au fost ”neobrăzate”. O femeie din Câmpulung Moldovenesc, care locuiește împreună cu fiica sa, a avut neplăcuta surpriză de a primi o factură de circa 600 de lei. Asta în condițiile în care anul trecut plătea circa 250 de lei pentru consumul aferent unei luni de iarnă. Totuși, se pare că facturile de acum nu sunt chiar cele mai mari. Cei mai mulți consumatori au primit înștiințări cu creșteri ale tarifelor începând cu 1 ianuarie, astfel încât facturile care vor sosi în februarie ar putea fi cu adevărat niște bombe cu efect social care nu poate fi anticipat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile tarife la gazele naturale bagă spaima în oameni, firme și instituții publice.
 Vizualizări articol: 5188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Noile tarife la gazele naturale bagă spaima în oameni, firme și instituții publice4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei