Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 6 (7923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vedete fără cuvinte

Lupta dintre doi bursuci, la Râșca, distracție virală pe net

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O luptă între doi bursuci, surprinsă în imagini video de angajați ai Direcției Silvice Suceava, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râșca, a devenit virală pe internet, pe pagina de socializare a RNP – Romsilva, stârnind amuzamentul a mii de oameni din întreaga țară.

Filmarea, care are deja aproape 100.000 de vizualizări, surprinde confruntarea dintre cele două animăluțe, prin troiene, pe marginea unui drum acoperit complet de zăpadă.

Deși în această perioadă a anului ar fi trebuit să hiberneze și să se hrănească cu ce au adunat cu hărnicie prin „hambarele” subterane, cei doi bursuci au ajuns să se răfuiască la margine de drum, la fel cum deseori se întâmplă la oameni.

De aici și numeroasele comentarii comice care însoțesc filmarea silvicultorilor suceveni:

„Ce or avea de împărțit, viața și așa este grea pentru toți!”, „De la vaxxinuri s-au încăierat, ba că ffp2 e bună, ba că ar fi neconformă.. și aici s-s ajuns... ”, „Pt.pensii speciale! ”, au comentat o parte dintre cei care l-au vizualizat, în vreme ce alții au și identificat „personajele” - „Dan Bursuc și Bursucul de la Kanal D”.

„Nu-i evident că-s cuplu? :))) probleme în familie, ca la oameni ”, consideră altul, în vreme ce alte presupuneri sunt la fel de haioase: „Sigur că avea o «datorie»”; „L-a prins la muiere!”, „Am văzut bătăuși din aceștia și în trafic. Ce să mai...? Niște bursuci!”, în vreme ce cineva concluzionează: „Nu se bat, se încălzesc un pic...”.

Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Viezurii își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Considerat un animal foarte inteligent, bursucul construiește unele dintre cele mai ample galerii subterane.

Trăieşte aproape tot timpul în vizuină, mai puţin noaptea, când îşi procură hrana. Ziua mai iese în faţa vizuinii atunci când este frig şi a ieşit soarele. Bursucul are 60 până la 80 cm lungime și coada de 15-20 cm. Este ușor de recunoscut datorită aspectului îndesat, a botului alungit și, mai ales, a dungilor albicioase care merg de la bot spre coadă.

Video:

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/355090565952704

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupta dintre doi bursuci, la Râșca, distracție virală pe net.
 Vizualizări articol: 3502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupta dintre doi bursuci, la Râșca, distracție virală pe net0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei