Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 3 (7920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prestigiu

Soluții de acțiune în protejarea pădurii, prezentate de un profesor USV în publicația europeană ”Politico”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezentarea unui interviu în cadrul prestigioasei publicații de analiză a fenomenului politic și a politicilor publice din Uniunea Europeană, denumită ”Politico”, reprezintă cu siguranță o recunoaștere profesională de vârf. Prof. univ. Laura Bouriaud, cadru didactic al Facultății de Silvicultură din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost intervievată ca expert în privința modului în care tăierile ilegale de pădure interferează cu efortul european de protejare a pădurilor.

Sub titlul „Moștenirea comunistă împiedică eforturile de conservare a pădurilor din Europa Centrală”, revista „Politico” a publicat, în luna decembrie, un articol în care comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevičius, împreună cu mai mulți experți, europarlamentari și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, s-a pronunțat cu privire la modul în care tăierile ilegale interferează cu efortul european de protejare a pădurilor. În cadrul interviului apărut în materialul publicat, prof. univ. Laura Bouriaud a arătat care ar fi cele trei direcții de acțiune care ar putea constitui un sprijin real pentru fostele țări socialiste, în efortul lor de protejare a pădurilor.

Ea a argumentat că întărirea statului de drept ar avea un efect benefic inclusiv pentru protecția pădurilor, deoarece în țările foste socialiste implementarea legii tinde să fie mult mai slabă prin comparație cu țări occidentale mai puțin afectate de corupție. În al doilea rând, sunt necesare măsuri de combatere a sărăciei energetice, mai ales în situația României, unde datele statistice arătă că se consumă tot atâta lemn de foc cât este recoltat oficial din pădure. În sfârșit, protecția pădurilor nu se poate face fără o finanțare adecvată. În țările europene restricțiile de mediu, în cazul proprietarilor de pădure, sunt compensate adeseori din fonduri europene, comparativ cu proprietarii de păduri din România, care au primit compensații pentru pierderea de venit datorată restricțiilor de mediu doar începând cu anul 2016 și fără angajarea unei finanțări europene. La aceste probleme se mai adaugă și o tendință de legiferare în exces, ceea ce conduce la o birocrație sufocantă și la deficiențe majore în implementarea dispozițiilor legale.

„Slăbiciunea statului de a-și implementa propriile norme juridice este o moștenire dificilă a regimului comunist. Nu de legi noi avem nevoie, ci de asistență tehnică și expertiză în simplificarea legislației și în punerea în aplicare a legii, pentru a fi mai eficienți în lupta împotriva tăierilor ilegale”, a opinat prof. univ. Laura Bouriaud. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluții de acțiune în protejarea pădurii, prezentate de un profesor USV în publicația europeană ”Politico”.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Soluții de acțiune în protejarea pădurii, prezentate de un profesor USV în publicația europeană ”Politico”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei