Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 3 (7920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tâlhari condamnați

Au tâlhărit un muribund pe o stradă din Suceava și au scăpat cu pedepse relativ ușoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi care au tâlhărit un bărbat ce era căzut pe stradă, cel mai grav fiind că victima se afla în stare de inconștiență (după aproximativ o oră omul respectiv a murit), și-au aflat pedepsele la prima instanță care i-a judecat.

Cei doi au de executat câte 3, respectiv 4 ani de închisoare. Pedepsele relativ ușoare au fost aplicate în condițiile în care cei doi au fost judecați efectiv pentru furt comis prin violență, neputându-se stabili vreo legătură de cauzalitate între tâlhăria comisă de cei doi și moartea victimei. Pe de altă parte, cert este că cei doi au lăsat în continuare victima în drum, până la deznodământul fatal.

Scenele halucinante s-au petrecut pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, în apropiere de pizzeria Luca, în dimineața zilei de 21 septembrie 2021.

Din ce au vizionat ulterior polițiștii pe camerele video s-a constatat că un bărbat în vârstă de 68 de ani, Ștefan C., din Sălăgeni - Dumbrăveni, cunoscut ca om al străzii, era căzut la pământ, probabil după ce consumase alcool pe timpul nopții, iar la un moment dat, în jur de ora 6.00 dimineața, de el s-au apropiat doi indivizi. Aceștia l-au buzunărit, găsind asupra victimei doar 3 lei. Cei doi i-au luat omului muribund și cureaua și au fugit, fără a-i acorda vreun ajutor.

În aceeași dimineață, în jur de 7.20, un trecător a sunat la 112 și a sesizat că pe bulevardul George Enescu este un bărbat întins pe jos, care are nevoie de ajutor. Din păcate, bărbatul în vârstă de 68 de ani nu a supraviețuit. La necropsie pe suprafața corpului s-au găsit leziuni mai vechi, produse prin cădere, însă medicul legist a stabilit că nu există legătură de cauzalitate între deces și acțiunea celor doi tâlhari.

Ancheta polițiștilor judiciariști de la Biroul de Investigații Criminale Suceava a ajuns după ceva mai mult de o săptămână la cei doi autori, respectiv Alexandru Zlotar și Gheorghe Aurel Nichitoi.

Alexandru Zlotar a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în timp ce Gheorghe Aurel Nichitoi a primit 4 ani de închisoare, în cazul său fiind vorba de recidivă postexecutorie în comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Judecătoria Suceava a mai decis și menținerea arestului preventiv faţă de cei doi, care sunt după gratii din 29 septembrie 2021. Cei doi vor fi menținuți după gratii până când sentința va rămâne definitivă și irevocabilă.

Sentința Judecătoriei Suceava poate fi așadar atacată cu apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au tâlhărit un muribund pe o stradă din Suceava și au scăpat cu pedepse relativ ușoare.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au tâlhărit un muribund pe o stradă din Suceava și au scăpat cu pedepse relativ ușoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei