Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 304 (7916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Lungu: 2021 a fost unul din cei mai buni ani de după Revoluție, cu încasări de circa 70 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2021 a fost pentru Primăria Suceava unul fructuos, calificat de primarul Ion Lungu drept „unul din cei mai buni ani de după Revoluție”. „Bilanțul este unul pozitiv, a fost unul din cei mai buni ani de după Revoluție, un an al investițiilor, al dezvoltării la primărie. Este anul cu cea mai bună execuție bugetară, cu peste 350 de milioane de lei încasate, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de milioane de euro”, a declarat, miercuri, primarul de Suceava, Ion Lungu, într-o declarație de presă.

Primarul consideră că în municipiul Suceava „lucrurile merg într-o direcție bună” și a subliniat că pentru perioada de iarnă este asigurată încălzirea în oraș, cu subvenția plătită în avans până în luna aprilie 2022 și cu cel mai mic preț din țară la gigacalorie.  „În 2021 am redus de trei ori prețul gigacaloriei. De asemenea, suntem pe locul 3 la orașele cel mai puțin poluate și pe locul 4 la cele mai curate orașe și spații verzi, în topurile naționale”, a arătat Ion Lungu.

Acesta a prezentat și investițiile făcute de administrația locală cu fonduri proprii, guvernamentale sau europene, finalizate în 2021. Printre acestea se numără zona de agrement din lunca râului Suceava, podul peste pârâul Cetății, Centrul de informare și documentare de la Colegiul Național „Petru Rareș”, grădiniță nouă în Burdujeni-sat, reabilitarea infrastructurii educaționale la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, sala de gimnastică la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, reabilitarea sediului primăriei, cu creșterea eficienței energetice, finalizarea sediului autobazei electrice, cele 22 de autobuze electrice noi de mici dimensiuni, finalizarea proiectului de digitalizare Aplicat, înființarea zonei urbane funcționale, modernizarea și reabilitarea de străzi, realizarea a 859 de noi locuri de parcare în parcări de reședință, modernizarea pieței din Ițcani, extindere rețele de energie electrică și iluminat public în cartierul Europa, devierea conductelor de pe ruta alternativă Suceava- Botoșani, finalizare rețea de canalizare pe străzile Dobrilă Eugen, Molidului și Făgetului, montarea a 38 de stații noi de autobuz.

Ca lucrări în curs de desfășurare, primarul a enumerat tronsonul nr.2 la ruta alternativă Suceava-Botoșani, pe str. Apeductului, cu termen de finalizare 30 iunie 2022, grădinița nouă de la Ițcani, reabilitarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, centrul multifuncțional din Ițcani, modernizarea străzii Vasile Pârvan, Piața George Enescu (finalizare în primăvară), sera floricolă (trebuie racordată la gaz metan), extindere gaz metan în Burdujeni sat – s-au racordat autobaza electrică, grădinița nouă și cele două corpuri de clădire ale Școlii Generale Nr. 6, modernizarea ștrandului Ițcani, sistemul de încălzire pentru Bazar, grădinița din curtea Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

La capitolul nerealizări, prima amintită de Ion Lungu este nerespectarea programului de asflatări „din cauza lipsei forței de muncă calificate la constructori”. Tot la acest capitol primarul a inclus neînceperea lucrărilor de extindere a gazului metan în cartierul Dealul Mănăstirii și nefinalizarea lucrărilor la cartierul Europa, din cauza contestațiilor la licitațiile pentru apă și pentru drumuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: 2021 a fost unul din cei mai buni ani de după Revoluție, cu încasări de circa 70 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu: 2021 a fost unul din cei mai buni ani de după Revoluție, cu încasări de circa 70 de milioane de euro1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei