Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 300 (7912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tradiţii păstrate

Vestea Nașterii Domnului adusă de copii la Vicovu de Jos, într-un spectacol organizat în biserica ”Sfinții Împărați”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aşteptarea Marii Sărbători a Crăciunului, din nevinovăția, nerăbdarea și emoția copiilor provenind din două clase aparținând Școlii Gimnaziale ”Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, s-a născut marți la prânz un frumos program de colinde. Nașterea Mântuitorului a fost vestită și sărbătorită de această dată printr-un program artistic desfășurat în biserica ”Sfinții Împărați”, sub îndrumarea învățătorilor Loredana și Florin Dascăl și cu sprijinul Lăcrămioarei Danieliuc.

În fața altarului și lângă bradul împodobit care îi aștepta cu cadouri, copiii claselor I B și a III-a B le-au arătat celor din audiență frumusețea colindului sfânt și a Crăciunului de acasă. I-au acompaniat instrumental și vocal trei elevi mai mari ai școlii, care au învățat tainele instrumentelor și ale cântului vocal tot pe băncile unității de învățământ din localitate. Poezii ce descriu vremurile Nașterii Mântuitorului, colinde precum ”O, ce veste minunată”, ”S-a născut Iisus Hristos”, ”Mărunt mărgăritar” sau colinde folclorice din Bucovina au creat cu toate atmosfera plină de căldură a Crăciunului. Au urmat urările de An Nou bun pentru gazde și pentru cei invitați la acea oră în incinta bisericii. Darurile oferite i-au bucurat și recompensat pe copii pentru munca și implicarea lor în frumosul program artistic, ajuns la final în aplauzele celor prezenți.

Învățătoarea Loredana Dascăl, cea care conduce activitatea la clasa I B, ne-a spus: ”Îi învățăm pe copii colinde și încercăm să facem legătura între trecut, prezent și viitor, păstrând tradițiile și străduindu-ne să le transmitem mai departe. Astăzi am ales biserica drept loc de vestire a Nașterii Mântuitorului, ce loc fiind mai potrivit decât Casa Domnului, unde gazde bune ne-au fost întotdeauna părintele Adrian și părintele Vasile. Ei ne-au sprijinit întotdeauna în activitățile noastre, implicându-se foarte mult în munca cu școlarii.”

 

 

Părinte și sprijinitor financiar al activităților derulate de copii în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ioan Vicoveanu”, Lăcrămioara Aurica Danieliuc ne-a transmis: ”De fiecare dată Moș Crăciun vine la noi și la copiii noștri, care sunt foarte cuminți, frumoși și ascultători, moșul neocolindu-i niciodată. Anul acest moșul le-a adus băieților câte un roboțel și câte o păpușă Barbie la fetițe, ei fiind foarte bucuroși de daruri.”

Organizarea acestui program artistic în cadrul bisericii le-a aparținut învățătorilor de la cele două clase, Florin Dascăl, cel implicat în coordonarea programului de colinde, declarându-ne: ”Ideea organizării în biserică a apărut din cauza restricțiilor din școală, iar copiii și părinții lor foarte implicați și-au dorit să fie împreună și să participe la această serbare. Suntem bucuroși de sprijinul pe care îl găsim în părinți, în biserică și în școală, pentru organizarea unor astfel de acțiuni frumoase.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vestea Nașterii Domnului adusă de copii la Vicovu de Jos, într-un spectacol organizat în biserica ”Sfinții Împărați”.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vestea Nașterii Domnului adusă de copii la Vicovu de Jos, într-un spectacol organizat în biserica ”Sfinții Împărați”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei