Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 300 (7912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

22 decembrie

Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a comemorat miercuri, 22 decembrie, eroii martiri căzuţi în Revoluţia din decembrie 1989.

La ora 12,00, la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, a avut loc un ceremonial militar, după care au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei publice locale, Prefecturii, Consiliului Judeţean Suceava, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Filiala Suceava a Asociaţiei „Cultul Eroilor” și din partea partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local. Primăria Fălticeni a fost reprezentată de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon şi administratorul public Alexandru Rădulescu, iar Prefectura Suceava de secretarul general Claudia Nichifor.

Jumătate de oră mai târziu, în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi „Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie, în timp ce se afla în misiune la Arad, preotul paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire urmată de depunere de coroane din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava - Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni și a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava - Detașamentul de Pompieri Fălticeni.

Cimitirul Oprişeni este locul de odihnă al celui de-al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal. Şi pentru el a fost oficiată în prezenţa familiei şi a autorităţilor o slujbă de pomenire de către preotul Cătălin Nechiforeasa, după care au fost depuse coroane de flori din partea Poliţiei Municipiului Fălticeni şi a Poliţiei Locale.

Cadre evidenţiate de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Detașamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au asigurat serviciile de gardă şi au prezentat onorul militar la Monumentul Eroilor din strada 2 Grăniceri şi la mormintele celor doi eroi.

Ca în fiecare an, Asociația Fălticeni Culturalși preotul Liviu Mihăilă organizează manifestări destinate cinstirii memoriei eroilor din decembrie ’89.La ora 20.00, la Monumentul Eroilor Revoluției Române de pe strada 2 Grăniceri, a avut loc ceremonia aprinderii celor 1.104 candele, în memoria fiecărui erou al Revoluției.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei