Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 300 (7912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin în creșterea comunităților locale

80 de liceeni din Rădăuți vor participa la ateliere non-formale de educație media

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

80 de liceeni din Rădăuți vor participa la ateliere non-formale de educație media, devenind la rândul lor promotori ai importanței gândirii critice și verificării informațiilor în comunitățile lor, în cadrul unui proiect derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent din București, în parteneriat cu Asociația Rădăuțiul Civic, derulat prin programul Active Citizens Fund. 

În cadrul acestui proiect, 120 de profesori și 12.000 de elevi din întreaga țară vor învăța în cadrul proiectului „Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media” cum să verifice informațiile care ajung la ei, pentru a lua decizii informate, pentru binele lor și al comunităților în care trăiesc. 

„Într-un spațiu public marcat de informații falsificate și manipulare, de discursuri politice agresive și polarizate, educația media este instrumentul cheie care îi ajută pe tineri să identifice informațiile relevante, să discearnă între sursele de informare multiple și, de asemenea, să folosească media pentru a-și crește implicarea în comunitate”, transmit inițiatorii proiectului.

 

Competențe

Proiectul este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Asociația Rădăuțiul Civic și Norsensus Mediaforum, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este creșterea comunității de educație media la nivel național, astfel încât elevii de liceu să dobândească competențele care să le permită să fie cetățeni informați, capabili să interacționeze critic și responsabil cu media, dobândind o imunitate, măcar parțială, la efectele antidemocratice ale dezinformării.

„Lumea noastră e conturată de produsele media pe care le consumăm. Este vital să înţelegem cum funcţionează, pentru că aşa putem să devenim toţi consumatori de media mai bine pregătiți, să fim cetăţeni implicaţi în comunitate”, consideră Cristina Lupu, directorul executiv la CJI, completând că „informarea greșită ne poate afecta deciziile atât la nivel personal, dar și la nivel de familie, comunitate, societate. Mecanismele democratice pot fi afectate de manipulare, de aceea să știi să pui întrebările corecte și să verifici mesajele media trebuie să devină exerciții uzuale în viața de zi cu zi, iar acest lucru se poate doar prin educație media”.

Profesorii de Limba și literatura română vor învăța în cadrul proiectului cum să folosească concepte media și să dezvolte abilitățile de gândire critică ale elevilor lor, chiar la orele de limba și literatura română. Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să o contactați pe Cristina Jamschek, Director de programe la CJI, la adresa educatiemedia@cji.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de liceeni din Rădăuți vor participa la ateliere non-formale de educație media.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80 de liceeni din Rădăuți vor participa la ateliere non-formale de educație media0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei