Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 297 (7909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilități

Flutur: Reluarea acordării tichetelor de vacanță înseamnă startul relansării turismului în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava și prim-vicepreședinte PNL, Gheorghe Flutur, a salutat aprobarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență privind acordarea tichetele de vacanță. Gheorghe Flutur a arătat că în ședința de vineri, 17 decembrie, a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026. Flutur a explicat că ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern. El a mai spus că în actualul context epidemiologic, a fost necesară și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. „Salut adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență privind tichetele de vacanță și mă declar mulțumit pentru că se întâmplă ceea ce am propus coaliției încă de la debutul întocmirii Programului de guvernare”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a amintit că ministrul Constantin Daniel Cadariu fost cel care a propus în Ședința de Guvern adoptarea ordonanței pentru alocarea tichetelor de vacanță, pe o perioadă de 5 ani. Liderul PNL Suceava a precizat că de această măsura vor beneficia circa un milion de salariați anual. „Important este că prin această măsura s-a dat startul relansării turismului în România, cât mai multă lume va putea să-și petreacă concediile și vacanțele în spații de cazare din România; de aici un întreg program încurajator pentru HoReCa. Sunt convins că va fi un mare câștig, atât pentru economie cât și pentru cei care își petrec vacanțele în hoteluri și pensiuni din România. Premierul Nicolae Ionel Ciucă s-a ținut de cuvânt, iar ministrul Cadariu a făcut un pas foarte important la început de mandat și putem spune că deja se poate considera un câștig înființarea noului Minister al Antreprenoriatului și Turismului”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a amintit că tot în ședința de vineri s-a rezolvat și problema plății restanțelor pentru IMM-uri, pentru care s-a aprobat alocarea a peste 570 de milioane de lei, respectiv banii pentru plata restanțelor către agenții economici care au depus peste 3.000 dosare pe Măsura 2.

„Este un început cât se poate de bun, din care iese câștigat turismul din județul Suceava, din Bucovina și din întreaga țară”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Reluarea acordării tichetelor de vacanță înseamnă startul relansării turismului în România.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Reluarea acordării tichetelor de vacanță înseamnă startul relansării turismului în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei