Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 296 (7908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Șoferul ambulanței implicate în accidentul mortal de pe E 85 ar fi depășit fără a porni și semnalele sonore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta polițiștilor cu privire la accidentul mortal produs vineri dimineață pe E 85, la Roșiori, este în plină desfășurare, însă primele cercetări arată că este probabil ca șoferul ambulanței să fie vinovat de accident. Asta pentru că depășea o coloană de mașini, pe linia continuă, e drept în misiune de urgență, dar doar cu semnalele luminoase pornite, nu și cu cele sonore.

Accidentul s-a petrecut puțin după ora 7.00, în timp ce ambulanța se deplasa spre un caz, neavând deci pacient, dar fiind în misiune.

Ioan Apopii, în vârstă de 46 de ani, din Fălticeni, șoferul autosanitarei, ajuns în interiorul satului Roșiori, pe direcția Fălticeni către Roman, în dreptul intersecției cu drumul spre Mânăstirea Sf. Mina, a intrat în depășirea unei coloane de mașini, peste linia continuă. Prima mașină din coloană era o Dacie Logan a cărei conducătoare auto a făcut viraj la stânga. În timp ce Dacia Logan era pe contrasens, făcând virajul, a fost lovită de ambulanța care depășea. Polițiștii au identificat mai mulți martori care au precizat că ambulanța avea pornite semnalele luminoase, nu și pe cele acustice.

În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în șanțul de la marginea drumului. Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit doi încarcerați în Dacia Logan, un bărbat și o femeie. Din păcate, Paraschiva Lungu, în vârstă de 56 de ani, din Rădășeni, era decedată. Pasagerul din Dacie, un bărbat în vârstă de 53 de ani, tot din Rădășeni, a fost rănit ușor, la fel și șoferul ambulanței. Cei doi nu au necesitat internarea.

Primele cercetări ale poliției indică faptul că femeia de la volanul Loganului efectua o manevră regulamentară, iar șoferul ambulanței a depășit imprudent, fără a avea pornite și semnalele sonore din dotarea ambulanței, așa cum cer procedurile în astfel de situații.

Polițiștii de la Fălticeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, sub coordonarea parchetului local.

Având în vedere cum s-a produs accidentul și dubiile care pot exista este posibil să se ajungă și la efectuarea unei expertize de specialitate privind dinamica producerii accidentului rutier. Accidentul s-a produs la o oră când era încă întuneric, fapt care este posibil să fi contribuit la tragedie.

Șoferul autosanitarei a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

 

Mortalitate mare în accidente în acest 2021 care nu este încă gata

Din păcate, trei accidente mortale au avut loc în doar trei zile pe șoselele din județ. Două s-au produs pe E 85, unul la Cumpărătura și unul la Roșiori.  Mortalitatea în accidente în acest an o depășește deja serios pe cea de anul trecut. Statistica neagră se apropie de cifra 90 la număr de decedați în accidente în acest 2021 care nu este încă gata.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul ambulanței implicate în accidentul mortal de pe E 85 ar fi depășit fără a porni și semnalele sonore.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferul ambulanței implicate în accidentul mortal de pe E 85 ar fi depășit fără a porni și semnalele sonore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei