Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 288 (7900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetare

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 nu a fost identificată în probele analizate în laboratorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua tulpină SARS-CoV-2, Omicron, nu a fost detectată în cadrul celor 100 de probe secvenţiate în ultimele două săptămâni la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a declarat, miercuri, prorectorul cu activitatea științifică al USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Profesorul Dimian a explicat că, după ce tulpina Omicron a fost introdusă ca variantă îngrijorătoare în lista Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), care monitorizează situația epidemiologică la nivelul Uniunii Europene, în cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al universității au fost realizate, pe parcursul ultimelor două săptămâni, secvențieri pentru 100 probe selectate de la pacienți depistați pozitivi cu SARS-CoV-2, de pe raza județelor Suceava, Cluj, Botoşani și Neamţ, în ultimele două luni. „Niciuna din probele analizate nu corespunde noii varianta a virusului, toate secvenţele încadrându-se în varianta Delta (B.1.617.2)”, a precizat prorectorul Dimian.

Acesta a arătat că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a secvențiat, până acum, mai mult de 1.000 de probe provenind de la pacienți diagnosticați pozitiv cu Sars-CoV-2, prin intermediul partenerilor implicați în această acțiune. Potrivit prorectorului, în baza acordurilor de colaborare încheiate sunt selectate probe din spitale aflate pe raza județelor Suceava, Timiș, Cluj, Dolj, Iași, Botoșani şi Neamț.

Menționăm că activitatea curentă de secvențiere la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este finanțată de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării prin proiectul „Secvențierea genomului SARS-CoV-2 și analiza filogenetică a tulpinilor circulante în România”, coordonat de prof.univ.dr. Mihai Covașă, decan interimar Facultatea de Medicină și Științe Biologice, și cofinanțată de USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varianta Omicron a SARS-CoV-2 nu a fost identificată în probele analizate în laboratorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Varianta Omicron a SARS-CoV-2 nu a fost identificată în probele analizate în laboratorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei