Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 288 (7900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dramă cumplită

La 14 ani, a văzut cum un individ îi ucide tatăl și apoi fuge cu cuțitul și după el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care a ucis un om în seara zilei de luni, la Rădăuți, ar fi putut să mai facă o victimă, chiar în persoana fiului bărbatului pe care l-a omorât cu mai multe lovituri de cuțit. Dacă până acum cu privire la acest șocant caz am relatat date legate de autor, un recidivist cu 23 de ani de pușcărie, un om extrem de periculos, în acest material ne vom opri în principal la victime, practic o întreagă familie.

 

Dubla traumă a unui copil de 14 ani

Gabriel Ducra este bărbatul ucis luni seară în propria casă și avea 53 de ani. În seara zilei de luni, la domiciliu se mai afla fiul bărbatului, în vârstă de 14 ani, mama fiind încă la serviciu. Minorul de 14 ani a fost practic martor neputincios la crimă. Mai mult, atacatorul Ghiocel Timofeev l-ar fi atacat și pe el, după ce i-a ucis tatăl. Se știe cert că băiatul de 14 ani a fugit îngrozit din locuință, iar atacatorul a plecat după el. Au urmat apoi apelurile la 112 în care oameni din Rădăuți anunțau că un individ fuge pe străzile din oraș cu un cuțit în mână. Alți doi tineri care au încercat să-l oprească au alertat și ei poliția, cerând ajutor și reclamând că un individ a vrut să-i înjunghie. Au fost, așadar, clipe de coșmar, luni seară, la Rădăuți.

Ghiocel Timofeev a fost prins și încătușat de polițiști totuși în timp scurt de la apelurile la 112, într-un parc din Rădăuți.

 

Un trecut infracțional care strânge în spate și ”explică” atacul sălbatic 

Atacatorul locuia la câțiva kilometri de casa victimei și nu s-a putut stabili cu certitudine ce legătură era între ei. Cert este că Ghiocel a intrat în gospodăria victimei cu un cuțit, a avut o scurtă altercație cu Gabriel Ducra și l-a lovit de mai multe ori cu cuțitul în zone vitale, provocându-i moartea. Între cei doi s-a dat o luptă, atacatorul deplasându-se șchiopătând după crimă și având o plagă tăiată la mână.

Modul de acțiune sălbatic se regăsește din plin în trecutul bărbatului care a ucis din nou.

Ghiocel Timofeev, în vârstă de 53 de ani, mai are la activ fapte cu mare violență care îi apar în cazier, omor și tentative de omor deosebit de grav, fapte pentru care a fost închis 23 de ani.

Trecutul său infracțional a fost destul de greu de găsit, având în vedere că este vorba de fapte vechi, dar și pentru că bărbatul și-a schimbat numele și domiciliul.

Pe vremea când se numea Ghiocel Anghel Țibuleac, individul a comis o adevărată serie de grozăvii la Iași.

În 1997, în interval de câteva zile, alături de încă un individ, a înjunghiat trei oameni, conform informațiilor de la acea vreme. Printre victimă și o grecoaică ce era studentă la Iași. Atacurile au fost comise în scop de jaf sau în urma unor conflicte cu rivali. Unul dintre rivalii înjunghiați a murit.

Conform Ziarul de Iași din 1998, Ghiocel, judecat pentru furt, tâlhărie, tentativă de omor deosebit de grav şi omor, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, una din cele mai mari pedepse de până atunci emise de instanțele ieșene. La recurs, acesta a rămas cu 23 de ani de închisoare de executat.

 

A înjunghiat un coleg de celulă cu un cuțit făcut din cadrul patului 

Închis în Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, individul și-a arătat violența extremă și în celulă. În anul 2009, după un conflict cu colegul de celulă, l-a înjunghiat pe acesta cu un cuţit artizanal, confecţionat dintr-o bucată de metal ruptă din cadrul patului. Victima sa, tot un condamnat pentru omor, a fost rănită grav și salvată în urma unei operații. Ghiocel a mai primit o condamnare la 12 ani de detenție pentru tentativă de omor, care a fost contopită cu pedeapsa mai mare.

În mai 2020, Ghiocel a fost eliberat, după 23 de ani de detenție, din calculele noastre.

Cert este că în mai 2020 bărbatul a ieșit din pușcărie reabilitat și cu nume nou. 

Ieșeanul s-a mutat la Rădăuți, prin căsătorie cu o femeie care s-a cununat cu acesta încă de când era după gratii. El a devenit Ghiocel Timofeev și nu a făcut nimic care să îl aducă în atenția oamenilor legii, până la grozăvia din data de 6 decembrie.

 

Anchetă socială și propunere privind consilierea psihologică a soţiei și fiului victimei

Revenind la băiatul în vârstă de 14 ani, fiul celui ucis, după înmormântarea tatălui, Primăria Rădăuți va face o anchetă socială pentru a evalua necesitățile familiei. Se va stabili dacă mama și băiatul au nevoie și de un ajutor financiar.

Totodată, Direcția de Protecție a Copilului Suceava va propune femeii și fiului său un program de consiliere psihologică, având în vedere trauma prin care au trecut.

Ghiocel Timofeev a fost arestat preventiv pentru infracțiunile de omor calificat și violare de domiciliu, de magistrații de la Tribunalul Suceava, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ancheta din acest caz este derulată de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, alături de cei de la Poliția municipiului Rădăuți.

„Din cercetările efectuate până în prezent nu a reieșit motivul comiterii infracțiunii. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 14 ani, a văzut cum un individ îi ucide tatăl și apoi fuge cu cuțitul și după el.
 Vizualizări articol: 4686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
La 14 ani, a văzut cum un individ îi ucide tatăl și apoi fuge cu cuțitul și după el1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei