Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 287 (7899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ferocitate

Ucigașul de la Rădăuți a stat la pușcărie 23 de ani pentru fapte de mare violență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul ucis cu mai multe lovituri de cuțit, luni seară, la Rădăuți, în propria locuință, a căzut victimă unui criminal feroce. Asta este concluzia pe care o putem trage având în vedere că Ghiocel Timofeev, în vârstă de 53 de ani, mai are la activ fapte cu mare violență care îi apar în cazier, omor și tentative de omor deosebit de grav, fapte pentru care a fost închis 23 de ani.

Faptele pe care le-a comis acesta se pierd în negura vremii, având în vedere că este vorba de crime foarte vechi, iar bărbatul și-a schimbat recent numele. Primele fapte au fost comise la Iași, pe vremea când bărbatul se numea Ghiocel Anghel Țibuleac.

Presa din Iași scria în 1998 de fapte de o gravitate extremă comise în 1997. Atunci, Ghiocel, alături de un complice, a înjunghiat o studentă grecoaică care se afla la Iași, dar și doi bărbați, în zile diferite, unul amic cu ei, iar altul atacat în scop de tâlhărie. Cel puțin ultimul a murit în urma atacului.

Conform Ziarul de Iași din 1998, Ghiocel, judecat pentru furt, tâlhărie, tentativă de omor deosebit de grav şi omor, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, una din cele mai mari pedepse de până atunci emise de instanțele ieșene.

În timp ce era închis la Constanța, deținutul și-a înjunghiat un coleg de celulă, care a fost la un pas de moarte. Pentru această faptă din penitenciar, bărbatul a mai primit 12 ani de închisoare.

Ce mai știm cu certitudine este că bărbatul a fost eliberat din penitenciar în mai 2020 (așadar după 23 de ani de detenție, începând cu anul 1997) abia de la această dată ajungând prima dată la Rădăuți (bărbatul a locuit în tinerețe în Iași, unde a avut și domiciliul).

 

 

Fapta din Penitenciarul Poarta Albă

Cu privire la fapta din Penitenciarul Poarta Albă, în județul Constanța, pe 20 septembrie 2009, între Ghiocel și un alt deținut a izbucnit o ceartă din cauza unor ţigări. După un schimb de replici dure, cei doi deţinuţi s-au luat la bătaie, iar Anghel a scos din buzunar un cuţit artizanal, confecţionat dintr-o bucată de metal ruptă din cadrul patului, şi l-a înjunghiat pe colegul de celulă în piept.

Victima, în vârstă de 30 de ani, condamnată la 19 ani de închisoare pentru omor, a fost dusă de urgenţă în infirmeria penitenciarului, iar după acordarea primului ajutor a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Constanţa. După ce a fost stabilizat în Camera de Resuscitare a unităţii sanitare, bărbatul a fost dus direct în sala de operaţie, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, care i-a salvat viaţa.

Ghiocel Anghel a fost pus sub acuzare pentru noua infracţiune, iar judecătorii au contopit cei 11 ani pe care îi mai avea de executat din pedeapsa mai veche cu noua pedeapsă de 12 ani pentru înjunghierea colegului de celulă.

 

O femeie din Rădăuți s-a căsătorit cu el din penitenciar

Foarte interesant este și cum a ajuns acesta în Rădăuți. În perioada în care era închis, bărbatul s-a căsătorit cu o rădăuțeancă, căreia i-a preluat și numele. Se pare că cei doi se cunoșteau de mulți ani, iar femeia a ținut legătura cu el în perioada în care a fost închis. Undeva în 2019, cei doi s-au căsătorit, iar bărbatul a devenit Ghiocel Timofeev. Acesta și-a șters astfel trecutul, și așa îndepărtat și puțin cunoscut.

Până la grozăvia de luni, 6 decembrie 2021, bărbatul nu a fost în atenția polițiștilor rădăuțeni pentru că nu a comis nici o faptă antisocială.

Crima din seara zilei de Sf. Nicolae nu are un mobil clar.

Ghiocel Timofeev locuia la aproximativ 4 kilometri de casa victimei și nu se știe să fi avut vreo legătură cu cel căruia avea să-i ia viața – tot un bărbat de 53 de ani. Cel mai probabil a fost vorba de un conflict spontan, iar Ghiocel, care purta tot timpul cuțit, a reacționat extrem de violent.

 

Apeluri unul după altul la 112 au anunțat că un bărbat atacă oameni cu cuțitul

Seara de luni, 6 decembrie, a fost una de coșmar și pentru polițiștii rădăuțeni. Apeluri la 112 au anunțat, în interval de câteva minute, că un individ fuge pe străzile din Rădăuți cu un cuțit în mână, apoi că un cuțitar a atacat doi tineri, într-un parc, după care a venit și apelul disperat al soției bărbatului ucis, care anunțat crima. Toți polițiștii care erau de serviciu s-au mobilizat imediat, iar Ghiocel Timofeev a fost identificat și imobilizat într-un parc din Rădăuți.

Prins de polițiști și audiat ore în șir, individul nu a oferit nici un fel de informații cu privire la mobilul faptei sale.

Atitudinea lui seamănă cu cea de la procesul din 1997-1998. Ziarul de Iași scria atunci că, în faţa instanței, cei doi agresori nu şi-au motivat în nici un fel faptele, declarând, cu o voce formală şi ternă, că regretă faptele săvârșite.

În momentul crimei, în casa bărbatului ucis mai era fiul acestuia, care a fugit îngrozit, fiind se pare și el atacat. Atacatorul a fost văzut fugind cu un cuțit în mână pe străzi din Rădăuți. Doi tineri au încercat la un moment dat să îl oprească, însă au fost amenințați și atacați.

Polițiștii susțin că la zece minute după ce s-a dat alarma l-au prins și imobilizat pe atacator.

Ghiocel Timofeev a fost reținut în arest de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava.

Marți, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitat arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.     

Tribunalul a emis, ieri, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului ajuns acum la două fapte de omor și trei tentative de omor. Cel puțin din ce știm până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucigașul de la Rădăuți a stat la pușcărie 23 de ani pentru fapte de mare violență.
 Vizualizări articol: 3452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ucigașul de la Rădăuți a stat la pușcărie 23 de ani pentru fapte de mare violență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei