Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 287 (7899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Re-reluare

Din nou căldură și apă caldă în apartamentele rădăuțenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o „pauză” de aproape 25 de ore, furnizarea de gaz a fost reluată la centrala care aprovizionează cu energie termică municipiul Rădăuți, condiții în care căldura și apa caldă au ajuns din nou în apartamentele racordate la sistemul centralizat din localitate. Pauza nedorită a avut același motiv ca și în urmă cu circa trei săptămâni, când furnizorul de gaz a decis să sisteze livrările, adică restanțe la plata gazului către furnizorul Nord Gaz. Atunci, printr-o Hotărâre de Guvern, municipiul Rădăuți a primit suma de 7 milioane de lei pentru a stinge datoriile către Nord Gaz. Din suma totală s-a virat către SC Servicii Comunale SA doar suma de 1,7 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns la furnizorul de gaz, și asta pentru că societatea rădăuțeană are poprire pe conturi din partea ANAF și banii au ajuns la bugetul de stat. Restul banilor alocați de Guvern sunt în continuare în contul Primăriei Rădăuți.

Administrația locală și conducerea furnizorului de utilități, SC Servicii Comunale SA, au reușit ca în cursul zilei de marţi să transfere aproape două milioane de lei către Nord Gaz, condiții în care furnizarea gazului a fost reluată de la ora 16.00. Trebuie precizat că un alt motiv care a dus la această situație este dat și de populația care nu-şi plăteşte facturile către SC Servicii Comunale SA, în condițiile în care proprietarii a circa 2.000 de apartamente, din cele 4.200 racordate la rețeaua centralizată de încălzire a municipiului, au restanțe de una, două sau chiar trei luni.   


Loghin: Chiar astăzi s-a făcut o plată de 1,860 milioane de lei, bani care au plecat spre Nord Gaz

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat marţi: „Țin să vă informez că astăzi va fi reluată furnizarea agentului termic către locuințele care sunt racordate la sistemul centralizat din municipiul Rădăuți. Vreau să fac un apel către proprietarii acestor apartamente în ceea ce privește plata pentru căldură, pentru că din cele 4.200 de apartamente racordate la sistemul centralizat, la acest moment sunt aproximativ 2.000 de apartamente care înregistrează restanțe de o lună, două sau mai mult. Aceasta înseamnă că jumătate din proprietari nu sunt cu plata la zi și în condițiile în care toți furnizorii solicită plata în avans pentru furnizarea gazelor, ne aflăm într-o ipostază ingrată pentru că nu putem face față acestor solicitări… Putem să introducem către Servicii Comunale cele șapte milioane de lei de la Guvern, și tot nu vor fi de ajuns... Chiar astăzi s-a făcut o plată de 1,860 milioane de lei, bani care au plecat spre Nord Gaz. Vreau să reamintesc aici datoriile vechi moștenite de mult timp, cărora le facem cu greu față, și dacă nu era Guvernul, nu știu cum ne descurcam în acest sens… Diferența de plată, de circa cinci milioane de lei, va fi făcută în zilele următoare, după ce vom parcurge toate procedurile legale. Rădăuțenii trebuie să înțeleagă că plata facturilor la zi va aduce siguranța furnizării gazului, deci a căldurii și apei calde în apartamente. Vreau să amintesc că Primăria Rădăuți a plătit circa trei milioane de lei pentru subvenții pentru rădăuțeni. Aceasta înseamnă că 48 la sută din valoarea facturilor este suportată de Primăria Rădăuți. Nu este un lucru simplu pentru că puțini au recurs la acest gest, ca să fiu foarte corect. În momentul în care vom achita și diferența de circa cinci milioane de lei, sau cât mai este, și ne vom confrunta cu o nouă întrerupere a gazului, singurii vinovați vor fi chiar rădăuțenii din cauza neachitării facturilor. Atunci nu va mai fi pe cine să se dea vina. Că Primăria a stat în proceduri pentru plată, că altceva. Singurii vinovați vor fi cei care vor avea restanțe la plata facturilor către Servicii Comunale… În concluzie, de astăzi va fi din nou cald în apartamentele rădăuțenilor, dar acest proces este puțin mai lung, adică se așteaptă să intre banii efectiv în contul firmei Nord Gaz, apoi se reia furnizarea. Rădăuțenii mai trebuie să înțeleagă că după reluarea furnizării energiei termice durează încă circa patru ore până căldura va ajunge în apartamentele de la nivelul IV, acestea fiind impuse de rețelele termice…”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din nou căldură și apă caldă în apartamentele rădăuțenilor.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din nou căldură și apă caldă în apartamentele rădăuțenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei