Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 284 (7896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fundația FARA

Proiectul „Susţinem IntegrABILitatea” persoanelor adulte cu dizabilități, în desfășurare la Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia FARA implementează în comuna Vadu Moldovei, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, în perioada octombrie – decembrie 2021, proiectul „Susţinem IntegrABILitatea” persoanelor adulte cu dizabilități.

Director programe în cadrul FARA, Carmen Netedu ne-a spus că scopul proiectului îl constituie sprijinirea a minimum 40 de persoane adulte cu dizabilităţi psihice şi a familiilor lor şi vizează creşterea gradului de incluziune socială şi a calităţii vieţii acestora şi combaterea situaţiilor de risc.

În cadrul acestui proiect, vineri, 3 decembrie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, inițiatorii proiectului „au lansat un mic ghid sub forma unui poster de cum să comunici cu persoanele cu dizabilități”.

Din cauza unei vieți pasive, lipsită de interacțiune socială și de sens al vieții, starea psihică a adulților cu dizabilități se deteriorează, familiile fiind neputincioase în fața provocărilor care cresc și ca intensitate, dar și ca profunzime și astfel intră într-un cerc vicios din care nu pot ieși fără sprijin specializat, spun reprezentanții FARA.

În cadrul Casei „Sfânta Maria” din Vadu Moldovei, Fundaţia FARA organizează pentru beneficiarii proiectului activităţi de suport de grup, socializare şi recreere. De asemenea, prin proiect vor fi acordate beneficiarilor suplimente de produse alimentare/ nealimentare/ de igienă, vor fi derulate în cadrul comunității campanii de informare privind promovarea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și vor avea loc sesiuni de informare și consiliere a beneficiarilor/ familiilor acestora privind facilităţile sociale existente pentru obținerea serviciilor medicale de reabilitare sau tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Susţinem IntegrABILitatea” persoanelor adulte cu dizabilități, în desfășurare la Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Susţinem IntegrABILitatea” persoanelor adulte cu dizabilități, în desfășurare la Vadu Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei