Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 284 (7896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mai multe ipoteze

Anchetă dificilă în cazul dispozitivului care a explodat în curtea unui contrabandist de țigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atacul în stil mafiot de la Straja, soldat cu explozia unui dispozitiv artizanal sau a unei grenade, reprezintă primul atac de acest fel din județ din ultimul sfert de secol. Ancheta începută joi dimineață este în plină derulare, iar numărul persoanelor implicate în rezolvarea acestui caz este mare. Pe lângă criminaliști și reprezentanții Serviciului Român de Informații, la Straja au ajuns și reprezentanții Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, dar și ai Serviciului de Investigații Criminale.

Cercetările se anunță deosebit de dificile, mai ales că persoana vizată de atacul cu dispozitivul exploziv, Alexander Iosif, nu colaborează cu polițiștii, astfel încât aceștia sunt nevoiți să apeleze la alte surse pentru a documenta cazul și pentru a-l descoperi pe autor. Alexander Iosif este un personaj care a acumulat un număr mare de dosare penale, dar și de condamnări, fiind ieșit din penitenciar de curând. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze de lucru, printre care și aceea că dispozitivul exploziv a fost aruncat de un ucrainean, având în vedere și faptul că Alexander Iosif este cunoscut cu preocupări pe linie de contrabandă cu țigări.

Nu este exclus ca autor să fie vreun localnic sau vreo altă persoană care ar fi în relații de dușmănie cu cel vizat de atac. Deocamdată, nu se cunoaște exact care este tipul de exploziv folosit, dar acest aspect se va lămuri după analiza pe care o vor face specialiștii de la București ai Direcției Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase. Potrivit reprezentanților IPJ Suceava, în cauză există un cerc de suspecți și nu este exclusă nici un fel de pistă. Mai trebuie spus că din cauza complexității cazului, dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar cercetările se derulează sub coordonarea unui procuror de la această structură.

Cu toată desfășurarea de forțe, lucrurile se vor mișca extrem de greu, și asta pentru că în zona Straja funcționează acea lege a tăcerii, iar contrabandiștii se protejează reciproc evitând să furnizeze informații autorităților. Și camerele de supraveghere în comună sunt niște rarități, dar chiar și acestea s-ar putea dovedi total inutile. Asta pentru că locuința lui Alexander Iosif este situată în apropiere de o pădure, iar persoana care a aruncat dispozitivul exploziv ar fi putut veni din acea direcție, unde nu există nici un fel de aparatură de supraveghere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă dificilă în cazul dispozitivului care a explodat în curtea unui contrabandist de țigări.
 Vizualizări articol: 2689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Anchetă dificilă în cazul dispozitivului care a explodat în curtea unui contrabandist de țigări2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei