Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 279 (7891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cea mai înaltă distincție pentru mireni

Sofia Vicoveanca a primit Ordinul „Crucea Bucovinei” din partea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca a primit recent cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Ordinul „Crucea Bucovinei”, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ordinul „Crucea Bucovinei” i-a fost înmânat Sofiei Vicoveanca joi, 25 noiembrie, de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Textul de vrednicie al Ordinului a fost citit de pr. Constantin Oprea, Consilier Cultural al Eparhiei noastre, conform datelor publicate pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pr. Justinian-Remus Cojocar a spus că evenimentul s-a desfășurat în ziua sărbătoririi Sfintei Mucenițe Ecaterina, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în cadrul celei de a doua ediții a „Dialogurilor cu folos” (la prima ediție a fost invitată Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică și președintele Federației Române de Canotaj).

„În cadrul Proiectului «Dialoguri cu folos» îmi propun să invit la dialog oameni mari, care-l au pe Dumnezeu în suflet și care sunt modele pentru noi toți, în special pentru generația tânără – viitorul țării și al Bisericii”, susține pr. Justinian-Remus Cojocar, care a făcut și o scurtă prezentare a „ambasadoarei Bucovinei și a României în întreaga lume, Sofia Vicoveanca”: „Născută în nordul Bucovinei, la Toporăuți, lângă Cernăuți, doamna Sofia Vicoveanca a poposit la umbra Mănăstirii Putna, la Vicov, de aici și numele de scenă «Vicoveanca», atât de drag ei și nouă. Poartă cu vrednicie și numele Sfintei Mucenițe Sofia, străduindu-se în toate zilele să arate că înțelepciunea este o virtute care împodobește sufletul și-l face să vibreze armonios, fiind pe plac lui Dumnezeu și oamenilor. Impresionantă este activitatea îndrăgitei cântărețe de muzică populară și poetă. 62 de ani a cântat, a cules texte vechi și le-a interpretat cu măiestrie. A scos la lumină cântece vechi din bătrâni și a ținut aprinsă cu putere flacăra dragostei pentru cântecul popular și portul nostru tradițional. Ambasadoare a Bucovinei și a României în întreaga lume, doamna Sofia Vicoveanca este un apostol cu o credință mare, de o noblețe rară, cu o eleganță firească de creștin iubitor de tradițiile noastre sfinte. Munca ei a fost răsplătită cu aplauze și vorbe frumoase la adresa ei din partea tuturor. Răsplata cea mare-i la Dumnezeu, pe care L-a mărturisit mereu și-n văzul și-n auzul lumii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sofia Vicoveanca a primit Ordinul „Crucea Bucovinei” din partea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sofia Vicoveanca a primit Ordinul „Crucea Bucovinei” din partea ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei