Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 273 (7885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Frumoși și ecologici

Peste 100.000 de brazi la ghivece, pregătiți de Pepiniera Salcea pentru sărbătorile de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, brazii de Crăciun, în jurul cărora se adună familia pentru a-i împodobi și sub care se pun cadourile, revin în atenția tuturor.

Pentru cei interesați să aibă un brad frumos și care să nu fie tăiat, ba din contra, care poate fi păstrat sau replantat, Pepiniera Salcea are pregătiți peste 100.000 de brăduți gata de pus în ghivece.

“Direcţia Silvică Suceava susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece, care vor putea fi replantați după sărbătorile de iarnă”, a declarat șeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.

De altfel, această alternativă la bradul tradițional, recoltat din păduri sau din culturi speciale, a devenit tot mai populară, numărul cumpărătorilor fiind tot mai mare de la un an la altul.

„De ani buni vindem numai în ghivece. Anul trecut am vândut câteva mii, dar numărul variază de la un an la altul. Vindem numai pe comandă și livrăm. Avem pe stoc în acest moment, în câmp, în jur de 120.000 – molid, brad, brad argintiu, brad de Caucaz, brad alb, molid canadian”, a declarat pentru forestmania.roAndi Butnaru, managerul Pepinierei Salcea, care se întinde pe 55 de hectare de teren.

Dacă sunt ținuți la temperaturi optime, aceștia pot fi replantați cu succes. Andi Butnaru a explicat care sunt condițiile care trebuie respectate pentru ca brăduții la ghiveci să poată fi replantați cu șanse de reușită maxime: „Ghiveciul trebuie ținut într-o verandă, la o temperatură sub 20 de grade și, important, acești arbori trebuie udați periodic. În acest fel șansele de reușită la replantare sunt foarte mari”.

În nici un caz nu este indicat ca aceștia să fie ținuți în casă, la temperaturi de peste 24 de grade Celsius, ca apoi să fie scoși în ger, în ianuarie-februarie, când temperaturile scad și până la –25 de grade Celsius, pentru că diferențele atât de mari îi afectează iremediabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100.000 de brazi la ghivece, pregătiți de Pepiniera Salcea pentru sărbătorile de iarnă.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 100.000 de brazi la ghivece, pregătiți de Pepiniera Salcea pentru sărbătorile de iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei