Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 267 (7879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Risc

„Alba-neagra” cu căldura și apa caldă din casele rădăuțenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce furnizarea energiei termice și a apei calde a fost întreruptă încă de joi dimineață în câteva sute de apartamente din municipiul Rădăuți, din cauza unei avarii la rețea pe strada Mihai Viteazul, ziua de vineri a venit cu o veste la fel de „fierbinte”. Mai precis, firma Nord Gaz anunța că de la orele prânzului va sista furnizarea gazului, situație care însemna întreruperea căldurii și a apei calde în peste 4.200 de apartamente racordate la rețeaua centralizată a municipiului, dar și pentru 134 de agenți economici și 13 instituții de stat. Și pentru că ziua de vineri înseamnă început de weekend, iar temperaturile de afară, dar nici cele din apartamente nu sunt deloc prietenoase, conducerea furnizorului de utilități SC Servicii Comunale, cât și administrația locală au fost puse într-o situație delicată.

O tentativă de a sista furnizarea gazului metan a existat și vinerea trecută, dar în final Primăria Rădăuți și Nord Gaz au ajuns la o înțelegere. Toate aceste probleme pornesc, potrivit celor afirmate de managerul interimar de la Servicii Comunale, Adi Jecalo, de la datoria pe care prestatorul de utilități o are la Nord Gaz. Jecalo a precizat că există o datorie mai veche de aproximativ 3,3 milioane de lei, la care se adaugă penalități de aproape 2 milioane (sumă contestată în instanță de SC Servicii Comunale SA), cât și o altă factură de 2,6 milioane de lei.

 

 

Încă de la orele dimineții administrația locală și conducerea SC Servicii Comunale au demarat o serie de demersuri pentru normalizarea situației, însă fără rezultat, apoi la ora 13.00 centrala care furnizează energia termică a fost închisă. Se pare că sosirea prefectului Alexandru Moldovan la Rădăuți a fost de bun augur, pentru că la conferința de presă convocată pentru anunțarea situației grave din municipiu, lucrurile au stat cu totul altfel. Mai precis, eforturile administrației locale rădăuțene și ale prefectului Moldovan au reușit să înduplece furnizorul de gaz să reia activitatea la Rădăuți, cu mențiunea că va reveni la măsură în cazul în care nu vor fi făcute plăți în cursul zilei de luni. Primarul Bogdan Loghin a precizat că a sperat până în ultima clipă că va fi găsită o cale pentru normalizarea situației și că săptămâna viitoare va căuta soluții pentru stingerea datoriilor de la Servicii Comunale, amintind aici suma de 1,5 milioane de lei primită de la Guvern, și în același timp a făcut un apel către populație, în condițiile în care firma prestatoare de utilități are de încasat 700 de mii de lei de la rădăuțeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Alba-neagra” cu căldura și apa caldă din casele rădăuțenilor.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Alba-neagra” cu căldura și apa caldă din casele rădăuțenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei