Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 260 (7872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reprezentare

Senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, a participat la Washington la ședințele Adunării Parlamentare NATO

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul USR-PLUS Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a participat, recent, la lucrările Comisiei pentru democrație și securitate și ale Comisiei pentru economie și securitate care au avut loc la Washington și New York, în Statele Unite ale Americii. Secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, Gheorghiță Mândruță a fost prezent în SUA în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO.

Mândruță a arătat că pe agenda discuțiilor de la Washington s-au aflat teme de interes, precum securitatea în zona euro-atlantică, contracararea amenințărilor externe și interne din spațiul informațional, schimbările climatice, pandemia de COVID-19, relația NATO-Rusia, UE-SUA, situația din Orientul Mijlociu, precum și relația dintre China și Taiwan și provocările din zona Asiei de Est. „Imaginea NATO în rândul populației statelor membre, precum și securitatea cibernetică au fost alte subiecte abordate în cadrul dezbaterilor. În privința consecințelor crizei provocate de pandemia de COVID-19 în implementarea programelor Băncii Mondiale a fost evidențiat faptul că pandemia a provocat cea mai mare scădere sincronizată a PIB-ului global din istoria modernă, chiar dacă impactul a fost rapid atenuat de unele guverne”, a spus senatorul sucevean. El a adăugat că relația cu Rusia a fost analizată, în cadrul discuțiilor, prin prisma provocării strategice pe care o reprezintă această țară pentru NATO și partenerii săi, atât din perspectivă militară, cât și din perspectiva amenințărilor hibride. „Majoritatea țărilor din zona Mării Negre trebuie să echilibreze cu atenție relațiile cu Rusia și cu Vestul. Pentru a contracara acțiunile Rusiei, este necesară o întărire a asistenței oferite de NATO și de guvernele țărilor membre UE, pentru statele riverane Mării Negre, respectarea legilor internaționale, inclusiv a Convenției Organizației Națiunilor Unite privind dreptul mării”, a mai declarat Gheorghiță Mîndruță.
El a spus că referitor la China, s-a discutat despre tensiunile existente în zonă, despre când, și nu dacă, China va interveni militar în Taiwan și care va fi reacția comunității internaționale într-o asemenea situație. „S-a constatat o creștere alarmantă a atacurilor cibernetice împotriva firmelor din industria de apărare”, a precizat Mîndruță. De asemenea, senatorul USR-PLUS de Suceava a mai adăugat că tot în SUA, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții ONU s-a discutat despre impactul pandemiei de COVID 19 asupra programelor și misiunilor ONU, despre creșterea prezenței femeilor în misiunile de menținere a păcii. Gheorghiță Mîndruță a afirmat că în cadrul dezbaterilor a fost abordat conflictul din Fâșia Gaza, care este, mai degrabă, un conflict între Israel și Hamas decât unul între Israel și Palestina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, a participat la Washington la ședințele Adunării Parlamentare NATO.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, a participat la Washington la ședințele Adunării Parlamentare NATO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei