Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 259 (7871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Contrabandă

Țigări transportate ilegal peste graniță cu mașina şi drona, capturate de polițiștii de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 15 mii de pachete de țigări de contrabandă, în valoare de aproape 40.000 de euro, au fost reținute de polițiștii de frontieră suceveni, după două acțiuni desfășurate la Lupcina și la Vicovu de Sus. Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, un echipaj mixt format din lucrători de la sectoarele Brodina și Izvoarele Sucevei, alături de lucrători de la Serviciul Teritorial Suceava, a efectuat, marțea trecută, în jurul orei 19.00,semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren fără numere de înmatriculare care se deplasa dinspre frontiera de stat spre localitatea Lupcina.

Șoferul nu a oprit și a continuat deplasarea în viteză, condiții în care s-a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ doi kilometri, mașina suspectă a fost descoperită abandonată pe un drum forestier, iar în interiorul acesteia au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Autovehiculul a fost adus la sediul instituției, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 14.710 pachete cu țigări din duty-free, în valoare de 172.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul, evaluat la cinci mii de lei, a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Comisarul-șef Poroch-Serițan a mai arătat că puțin după miezul nopții de marți spre miercuri, o patrulă de la Sectorul Vicovu de Sus a observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă, care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcția localității Vicovu de Sus, și care, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin. Imediat s-au deplasat mai multe echipe operative în zona respectivă și au descoperit, pe raza localității Vicovu de Sus, două colete cu țigări de contrabandă. După inventariere au fost contabilizate o mie de pachete de proveniență duty-free, în valoare de 11.700 lei, țigări care au fost ridicate în vederea confiscării. Ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava a precizat că polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țigări transportate ilegal peste graniță cu mașina şi drona, capturate de polițiștii de frontieră.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Țigări transportate ilegal peste graniță cu mașina şi drona, capturate de polițiștii de frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei