Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 257 (7869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mentorat

Proiect prin care persoanele vulnerabile sunt ajutate să se integreze în societate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de promovare a bunelor practici între parteneri europeni, cu scopul facilitării incluziunii sociale a persoanelor vulnerabile (Erasmus+ „M-Learn – Mentorat pentru schimbări sociale și învățare pe tot parcursul vieții”), a ajuns la a patra mobilitate transnațională de tipul LTTA (Learning, Teaching, Training Activity). Evenimentul a fost organizat, în perioada 20-22 octombrie 2021, de către Asociația Institutul Bucovina.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, din noiembrie 2020 până în octombrie 2022, sub coordonarea organizației aplicante, Ici & Ailleurs (Franța), în parteneriat cu European Development Foundation (Bulgaria), Asociația Institutul Bucovina (România), STP Consulting (Spania), Social Firms Europe CEFEC (Belgia) și UPI (Slovenia).

După cum ne-au spus organizatorii, proiectul promovează schimbul de bune practici între parteneri europeni, referitor la mentorat pentru dezvoltare comunitară și facilitarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. La mobilitate au participat delegații din cinci țări europene.

 

Atelier de mentorat prin artă

Pe 21 octombrie 2021, discuțiile au debutat la sediul Asociației Institutul Bucovina cu o scurtă prezentare a activității acesteia, urmată de echipa ASSIST Software, care a împărtășit obiectivele, rezultatele și activitățile desfășurate cu tinerii prin proiectul „PRomoting Open Resilient Inclusive socieTIes for Youth”. În aceeași zi, delegația europeană a vizitat Complexul de Recuperare Neuro-psiho-motorie „Blijdorp – O Nouă Viață”, unde a aflat mai multe despre activitatea centrului de zi pentru copii și adulți și a fost întâmpinată plăcut de cei care participau la ateliere de cusut, modelaj din lut, terpie senzorială, logopedie și activități recreative pe calculator.

Prof. Anca Iordache, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, a diseminat modelul de dezvoltare a abilităților de viață și mentorat pentru elevi, în ceea ce privește tranziția de la gimnaziu la liceu, iar mai apoi, maestrul Mihai Pânzaru PIM a fost gazda unui atelier de mentorat prin artă, oferind fiecărui invitat câte o caricatură proprie.

Pe 22 octombrie 2021, invitaților le-a fost prezentat jocul „hyperCLEAN4HORECA”, „o resursă rezultată prin proiectul Erasmus+ cu același nume, ce își propune să testeze competențele de igienă și curățenie ale lucrătorilor din sectorul de curățenie HoReCa. Andy Aelenei, voluntarul Asociației Institutul Bucovina, a făcut mai apoi o demonstrație a metodei inovatoare prin care componentele de PC uzate pot fi reciclate și transformate în bijuterii. Acesta a lucrat alături de beneficiarii Clubului Împreună, un centru de zi destinat adulților cu dizabilități. Activitățile LTTA s-au finalizat cu prezentarea a doi delegați din partea Clubului Tineri de Succes Suceava, Oana și Silviu, care au subliniat importanța mentoratului pentru atingerea succesului în rândul tinerilor”, au transmis organizatorii mobilității.

Pentru mai multe informații despre proiectul M-Learn, persoana de contact din partea Asociației Institutul Bucovina este Valentina – Alina Adomnicăi, specialist comunicare & PR, tel:0770367769, e-mail: media@bucovinainstitute.org, website: www.bucovinainstitute.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect prin care persoanele vulnerabile sunt ajutate să se integreze în societate.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect prin care persoanele vulnerabile sunt ajutate să se integreze în societate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei