Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 256 (7868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Suceveanul Ștefan Dascălu, premiat de Universitatea Oxford și Consiliul Național de Cercetare în Bioștiințe din Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ștefan Dascălu, cercetător în Marea Britanie, a primit  Premiul pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC), a anunțat Rețeaua de Solidaritate https://reteauadesolidaritate.com.

Ștefan Dascălu a studiat Științe Biologice la Universitatea Oxford, 

unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii, conform sursei citate.

„Tânărul cercetător a dat dovadă de puternice reflexe sociale și încă de la începutul pandemiei a contribuit atât prin activități de cercetare, cât și prin comunicare științifică la dialogul public din țara sa natală. A avut sute de intervenții  de înaltă calitate științifică în mass media românească și a făcut eforturi ca publicul românesc și autoritățile să aibă acces la informații medicale corecte. Ștefan Dascălu a reușit chiar să dezvolte un inedit dialog interdisciplinar cu organizațiile religioase din România în vederea unei mai bune implementări a politicilor de sănătate”, se arată pe site-ul organizației menționate, în care Ștefan Dascălu este voluntar.

“Situația sanitară din România, încă de dinainte de pandemie, a reprezentat unul din motivele principale pentru care am ales să mă implic în eforturile pentru îmbunătățirea sănătății publice. Îmi doresc, pe viitor, ca țara noastră să nu mai fie un exemplu negativ pentru numeroase statistici sanitare, ci să răsturnăm aceasta situație, fiind dați drept model pozitiv în implementarea politicilor de sănătate. Potențial există – enorm chiar – dar pentru ca acest scenariu să se materializeze va trebui să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți situația din România. Le doresc românilor, atât din țară cât și din străinătate, să realizeze acest lucru și să reușim astfel să aducem schimbarea mult-dorită pentru țara noastră”, este mesajul lui Ștefan Dascălu, transmis prin intermediul sursei citate.

Rețeaua de solidaritate este o inițiativă transfrontalieră care conectează experți români din domeniul medical, social și juridic și facilitează transferul și schimbul de informații dintre medicii români din diaspora cu medicii din România. Scopul este de a informa „corect și responsabil opinia publică”, de a oferi ajutor și consiliere socio-juridică pentru românii în dificultate aflați în afara țării și de a susține inițiativele civice românești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ștefan Dascălu, premiat de Universitatea Oxford și Consiliul Național de Cercetare în Bioștiințe din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Ștefan Dascălu, premiat de Universitatea Oxford și Consiliul Național de Cercetare în Bioștiințe din Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei