Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 256 (7868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL, USRPLUS și UDMR că au luat „decizii criminale” și cere alegeri anticipate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava, preşedintele Organizației Județene a PSD, Ioan Stan, califică votul parlamentarilor PNL, USRPLUS și UDMR asupra legii plafonării prețurilor la energie drept „decizii criminale”, care vor condamna populația „la frig, foame și sărăcie”. „Prin aceste decizii criminale, cei de la PNL-USRPLUS-UDMR, în frunte cu guvernul Cîțu, condamnă marea majoritate a locuitorilor conectați la sistemul centralizat de încălzire la frig, foame și sărăcie, în timp ce furnizorii de gaze și combustibil vor beneficia de profituri semnificative în această iarnă”, a transmis senatorul PSD, printr-un comunicat de presă.

Acesta afirmă că „românii trebuie să știe” că, în urma respingerii propunerii PSD privind plafonarea prețurilor pentru energie termică, „vor urma scumpiri de peste 95% la căldură”. „PSD se vede nevoit să condamne decizia anti-socială a parlamentarilor PNL-USRPLUS-UDMR, de a vota împotriva soluției oferite de partidul nostru la Legea plafonării. Varianta de lege propusă de parlamentarii PSD, susținută și de aproximativ 500.000 de români, propunea stabilirea unui preț maxim și pentru prețurile la energia termică în sistem centralizat, nu doar pentru energia electrică și gazele naturale, cum e în forma finală a actualei legi votate de partidele PNL-USRPLUS-UDMR. Din acest motiv, facturile pentru căldură plătite de cetățenii conectați la sistemul centralizat se vor scumpi cu valori cuprinse între 80% și 96%, față de sumele plătite anul trecut”.

Stan consideră că votul din Parlament „al acestei majorități toxice” a ignorat voința celor aproape 500.000 de cetățeni care au semnat petiția pentru Legea plafonării prețurilor la energie, în varianta propusă de PSD.

De asemenea, parlamentarul social-democrat spune că un alt efect „catastrofal” al votului PNL-USRPLUS-UDMR va fi falimentarea autorităților locale municipale, care vor trebui să taie fondurile de investiții „și pentru alte cheltuieli critice” pentru a putea achita facturile aproape duble ale furnizorilor de energie termică.

„Ca bonus, după ce i-a plătit cu bani grei de la buget pe primarii PNL ca să-l voteze la congres, premierului Cîțu le spune acestora, cu o nesimțire intolerabilă, că nu le dă niciun ban pentru a suporta costurile încălzirii, deoarece nu au făcut economii din bugetele locale”, a afirmat Ioan Stan. În aceste condiții, acesta consideră că România are „nevoie urgentă” de un guvern interimar format din specialiști, „care să gestioneze cât mai coerent și eficient actuala criză generată de cei de la PNL-USRPLUS-UDMR” și cere organizarea, în primăvară, de alegeri parlamentare anticipate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL, USRPLUS și UDMR că au luat „decizii criminale” și cere alegeri anticipate.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL, USRPLUS și UDMR că au luat „decizii criminale” și cere alegeri anticipate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei