Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 252 (7864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Neregulile descoperite în teren la OS Dealu Negru în cadrul controlului tematic demarat după atacul asupra lui Boșutar și a doi jurnaliști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava a făcut publice rezultatele controalelor efectuate în luna octombrie în teren, în cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru, pe teritoriul căruia au fost agresați activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști care filmau un documentar despre tăieri ilegale de pădure.

Ținând cont de amploarea verificărilor, rezultatul este oarecum surprinzător, cum a fost și cel al controlului efectuat imediat după incident în zona în care s-a petrecut agresiunea și unde nu s-au identificat probleme de legalitate.

“În perioada 1-22.10.2021, în cadrul controlului tematic demarat în data de 21.09.2021, Garda Forestieră Suceava a desfășurat acțiuni de control în zone din fondul forestier naţional proprietate privată persoane fizice gestionat de către Ocolul Silvic privat Dealu Negru, precum și în zone cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național, pe raza de competență a Gărzii Forestiere Suceava, ocazie cu care au fost identificate diferite încălcări ale legislației silvice în vigoare.

Astfel, parcurgând suprafața a 31 de proprietăți însumând 173 ha, arondate cantonului silvic Neagra, din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru, s-au identificat goluri provenite din extragerea repetată a produselor accidentale, în 6 proprietăți însumând circa 5 ha, care necesită reîmpădurirea în perioada imediat următoare. De asemenea, într-o proprietate s-au identificat un număr de 22 cioate provenite de la tăieri fără drept de arbori esență rășinoase, însumând un volum de 7,66 mc, cu o valoare a prejudiciului de 1.948 lei.

În altă zonă, a fost surprins un cetățean în flagrant în timp ce dobora ilegal arbori esență rășinoase din proprietatea sa; s-au identificat un număr de 12 cioate provenite de la tăieri fără drept de arbori esență rășinoase, însumând un volum de 4,62 mc, cu o valoare a prejudiciului de 2.989 lei.

S-au transmis sesizări către organele de cercetare penală competente”, se arată în raportul întocmit de Garda Forestieră Suceava.

Practic, mici probleme există în pădurile administrate de OS Dealu Negru, nici nu aveau cum să nu existe, când într-un singur canton sunt cam 300 de proprietari, dar deocamdată nu s-a găsit nimic de amploare, care să justifice reacția deplasată pe care au avut-o vizavi de prezența activistului de mediu.

Cercetările continuă, dar sunt îngreunate de faptul că aproape tot personalul de la OS Dealu Negru este contaminat cu noul coronavirus, încât o parte din acțiuni, care trebuiau să se desfășoare în prezența lor, au trebuit amânate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neregulile descoperite în teren la OS Dealu Negru în cadrul controlului tematic demarat după atacul asupra lui Boșutar și a doi jurnaliști.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neregulile descoperite în teren la OS Dealu Negru în cadrul controlului tematic demarat după atacul asupra lui Boșutar și a doi jurnaliști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei