Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 251 (7863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Prevenirea Traficului de Persoane

Zeci de elevi de la Colegiul de Artă Suceava au participat la proiectul educaţional „Alege libertatea! Trafic de idei bune!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au participat la proiectul educaţional „Alege libertatea! Trafic de idei bune!”.Activitatea a cuprins un concurs de afișe, o dezbatere a problemei traficului de persoane, vizionarea unui film documentar şi completarea unui chestionar.

În acest fel, elevii suceveni au marcat, în perioada 18-22 octombrie, Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane. Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Alege libertatea! Trafic de idei bune!” şi este prima activitate antitrafic, dintr-un amplu proiect educaţional ce se va derula la acest colegiu, în parteneriat cu Asociaţia eLiberare.

 

Activități educative

După cum am aflat de la organizatori, prin acest proiect se atrage atenţia asupra unei probleme de actualitate, un fenomen ce are o amploare îngrijorătoare.

„La momentul actual, traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul dintre motivele pentru care a devenit o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. Multe dintre victimele traficului de persoane provin din Sud-Estul Europei şi se încadrează în grupa de vârstă 14-18 ani, iar România este, în continuare, una dintre principalele ţări surse de victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană. Având în vedere faptul că adolescenţii sunt cei mai expuşi traficului de persoane, ne-am propus ca, în acest an şcolar, să derulăm o serie de activităţi educative prin care să sporim gradul de conştientizare a unei probleme destul de grave, dacă ţinem cont de faptul că trăim, totuşi, în secolul al XXI-lea”, a explicat coordonatoarea proiectului, prof. Gabriela-Parascheva Hisem.

 

Concurs de afișe

În cadrul proiectului educaţional „Alege libertatea! Trafic de idei bune!”, s-au desfășurat trei activităţi antitrafic, acestea având menirea de a informa şi de a determina elevii să înţeleagă această problemă, de a le arăta riscurile traficului de persoane. Ideea implementării acestui proiect a venit în urma parteneriatului semnat cu Asociaţia eLiberare, asociație care abordează aspecte generale cu privire la fenomenul traficului de persoane, dar și aspecte specifice cu privire la trăsăturile victimei și ale traficantului.

Programul educațional de prevenire a traficului de persoane este promovat, susținut și monitorizat de inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare prof. Tatiana Vîntur, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. ,,Asociaţia ne-a asigurat suportul material, acesta constând în filme documentare, pliante şi autocolante”, a mai precizat prof. Gabriela-Parascheva Hisem.

Activitatea a inclus și un concurs de afișe, la care au participat elevii clasei a X-a C, profil arhitectură, arte ambientale și design, o dezbatere a problemei traficului de persoane, la clasa a X-a B profil plastică, vizionarea filmului documentar „Nefarious”, la care au participat elevii claselor a XII-a A, C și D precum și completarea unui chestionar în google forms la clasa a X-a C.

„Dacă înainte de aplicarea chestionarului și vizualizarea filmului am constatat că elevii nu ştiau mai nimic despre această problemă, după completarea chestionarului Google Forms și după ce au vizionat filmul, elevii claselor implicate în campania de informare și prevenire <Săptămâna prevenirii traficului de persoane> au demonstrat că au asimilat destule informaţii despre traficul de persoane şi au fost impresionaţi de cazurile prezentate”, a completat coordonatoareaproiectului, prof. Gabriela-Parascheva Hisem.

Echipa de proiect este formatădin inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare prof. Tatiana Vîntur, director prof. Alexandra-Veronica Bejinaru, prof. Gabriela-Parascheva Hisem, consilier școlar Nicoleta Popescu, prof. Doinița-Felicia Țolca, prof. Petronela-Maria Munteanu, prof. Alina Isache, prof. Liliana Bilan, prof.Dana-Elena Trocin, prof. Anca Dăscăliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi de la Colegiul de Artă Suceava au participat la proiectul educaţional „Alege libertatea! Trafic de idei bune!”.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de elevi de la Colegiul de Artă Suceava au participat la proiectul educaţional „Alege libertatea! Trafic de idei bune!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei