Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 249 (7861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Spania

În perioada 18-22 octombrie 2021, în Spania (Alcàsser (València)) s-a desfășurat  activitatea cu titlul "Let's sing to recycle more" din cadrul Proiectului  ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY“Recycle Today For A Better Tomorrow ”la care au participat profesori și copii din Spania,  România, Portugalia, Grecia, Turcia și Italia.

               România a fost reprezentată de prof. Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului, prof. Maria Elena Vișinari, și 4 elevi din clasa a IV-a A : Bernicu Alessia Maria, Cîrlan Viviana Ioana, Dascălu David și Ichim Alexandru Gabriel de la Școala Gimnazială Gimnazială Nr. 4 Suceava

               Scopul educațional al acestui eveniment din Alcàsser (Valencia) Spania a fost de a promova și de a crește gradul de conștientizare  asupra protejării mediului  și de a promova practicile durabile de reciclare.

           Elevii au învățat modalități de a contribui la îngrijirea și protejarea  mediului.  prin activitățile: compunerea cântecului ”Reciclează mai mult”, pe care fiecare echipă l-a pregătit anterior pentru concursul de cântece (versuri create de elevi), au vizitat Parcul Natural Albufera, una dintre cele mai importante rezervații naturale din Comunitatea Valenciană, Centrul de Interpretare El Racó de l’Olla unde  au observat păsări migratoare, precum flamingo, au decorat ghivece din pet-uri, au confecționat instrumente muzicale din materiale reciclabile, au participat la întrecerea sportive adunând și sortând obiecte din diferite texturi.  Ei au conștientizat că  materialele reciclabile nu sunt deseuri, pot fi refolosite, recuperate, reparate sau reconvertite într-un obiect nou. Au vizitat o stație de epurare a apelor uzate, descoperind procesul de curățare  pentru a le folosi la irigarea terenurilor și producerea de  biogaz folosit la  generarea energie electrice. În plus, elevii au învățat procesul de reciclare  a plasticului obținându-se saci noi de gunoi.      Eleva Bernicu Alessia a precizat pentru ziarul nostru: ” Când am vizitat spitalul animalelor de la Oceanografic am fost bucuroasă că acestea sunt îngrijite de oameni care le doresc binele , dar m-am simțit și puțin tristă deoarece mai multe animale ajung în spitale sau mor din cauza poluării , din cauza gunoaielor din ocean aruncate de oamenii de la suprafață.”. În cele cinci zile ale perioadei de formare, profesorii au împărtășit experiența pedagogică, și-au prezentat școlile și au oferit exemple de activități sportive școlare, în timpul pandemiei, legate de tema proiectului.

                Participanții s-au putut bucura de moștenirea culturală valenciană vizitând cele mai importante și reprezentative locuri din orașul Valencia și din împrejurimi.

            ”Acest proiect a oferit oportunitatea de a trăi o experiență grozavă și de neuitat, nu numai experiență de predare-învățare, ci și apropierea culturilor, strângerea legăturilor și crearea de legături speciale între elevi și profesori din țările participante. Această mobilitate i-a încurajat pe studenții noștri să vorbească în limba engleză, îmbunătățindu-și abilitățile de comunicare și, în general, i-a făcut pe toți conștienți să fie reciclatori activi.” a precizat doamna prof. Mirela Mazilu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Spania.
 Vizualizări articol: 304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Recycle Today For A Better Tomorrow”, în Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei