Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 248 (7860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Mirela Adomnicăi îl critică pe Klaus Iohannis pentru că nu a dublat restricțiile anunțate cu testarea populației și accesul la medicamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi l-a criticat pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru că măsurile de restricție anunțate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu au fost dublate de testarea populației și de accesul românilor bolnavi de Covid la medicamente. Mirela Adomnicăi a spus că șeful statului a anunțat că se vor închide școlile pentru o perioadă de două săptămâni, că vor fi restricții cu privire la accesul în spații închise, însă nu a făcut nici o referire la modul în care trebuie dublate cu măsuri care nu au fost luate până acum pentru a preveni creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2.

„Vorbim de o campanie de testare accesibilă tuturor celor care au anumite suspiciuni și vor să se testeze, iar apoi în condițiile în care sunt confirmați pozitiv responsabili să se izoleze. Nu am auzit nimic despre ceea ce ar trebui făcut în mod obligatoriu, accesul românilor la medicamente. Favipiravirul, acel antiviral pe care l-am primit ca donație de la vecinii noștri unguri, despre care fostul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, vorbea ca și necesitate încă de anul trecut, să existe posibilitatea de a fi achiziționat dintr-o farmacie în baza unei rețete emise de către un medic de familie, astfel încât folosit la timp într-o fază incipientă pacienții să se poată trata acasă, să nu aglomerăm spitalele”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că nu a auzit nimic de la președintele României referitor la alte metode pe care vrea să le implementeze pentru a exista o echipă care să preia conducerea gestionării valului patru în paralel cu măsurile restrictive pe care le-a anunțat. De asemenea, deputatul PSD de Suceava a subliniat faptul că are sentimentul că cei care încă se află la guvernare în momentul de față abia acum realizează care este gradul de lipsă de încredere a românilor în autorități, pe care tot ei au reușit să-l genereze. „Cei care se află încă la guvernare nu își pot asuma acum, politic, nici o măsură radicală, nepopulară, pentru că sunt conștienți de reacția și de protestele pe care le-ar stârni din partea celor care i-au învestit cu încredere anul trecut și care au așteptat în toți acești ani să-și facă datoria și să ne pregătească pentru valul patru al pandemiei. Suntem în situația în care la fiecare două minute mai moare un român. Suntem în situația în care simulacrul acesta de mediere pe care l-a făcut președintele Iohannis nominalizându-l pe premierul desemnat Cioloș să creeze majoritate a dus la perioadă de criză politică de 10 zile în care au murit peste 3.500 de români. Și ca să înțelegem dimensiunea acestei cifre înseamnă, dacă vreți, că în zece zile a dispărut comuna Frumosu, Horodniceni sau Stroiești. Asta ca să avem dimensiunea clară a dezastrului pe care îl presupune orice amânare a unei decizii politice, pentru a încheia în primul rând o criză politică”, a mai spus Mirela Adomnicăi. Ea a precizat că PSD este dispus să pună umărul pentru a găsi o formulă de Guvern stabil pentru ca românii să poată să treacă de această iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi îl critică pe Klaus Iohannis pentru că nu a dublat restricțiile anunțate cu testarea populației și accesul la medicamente.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mirela Adomnicăi îl critică pe Klaus Iohannis pentru că nu a dublat restricțiile anunțate cu testarea populației și accesul la medicamente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei