Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 244 (7856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Orașul Liteni va beneficia de o finanțare de aproape 5 milioane de euro pentru proiecte de regenerare urbană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orașul Liteni va beneficia de o finanțare de aproape 5 milioane de euro pentru proiecte de regenerare urbană. Primarul din Liteni, Tomiță Onisii, a precizat că este vorba despre proiectul ”Regenerarea urbană a orașului Liteni prin investiții de reabilitare clădiri de interes public și de recuperare a capitalului teritorial degradat și abandonat”, pentru care a fost semnat deja contractul de finanțate. Tomiță Onisii a precizat că proiectul include investiții pentru creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a clădirii Primăriei Liteni, urmând să fie efectuate lucrări de îmbunătățire termică a clădirii, precum și modernizarea instalațiilor interioare și exterioare, a instalației de distribuție a agentului termic și a sistemului de încălzire, înlocuirea completă a instalației de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat tip LED și înlocuirea instalației electrice pentru prize. Tot la clădirea primăriei vor fi efectuate și lucrări de consolidare.

Primarul din Liteni a precizat că un obiectiv important inclus în acest proiect este creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a corpului C1 al Liceului Tehnologic „Iorgu V. Liteanu”. Aici, proiectul include atât lucrări de consolidare, cât și de îmbunătățire a izolației termice, hidroizolarea anvelopei clădirii și a șarpantei, modernizarea instalațiilor interioare și exterioare, precum instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice. Tot prin acest proiect, aceleași lucrări se vor realiza și la Casa de Cultură din Liteni.

Tomiță Onisii a subliniat faptul că, nu în ultimul rând, fondurile vor fi folosite şi pentru amenajarea unui parc cu o suprafață de 37.210 metri pătraţi.

Proiectul include realizarea de lucrări de construcții precum amenajarea terenului, gazonarea suprafețelor și plantarea acestora cu vegetație perenă, arbori, arbuști și flori rezistente la condițiile climatice locale, în scopul asigurării peisagisticii naturale; amenajarea de alei pietonale sau înierbate, montarea de bănci, coșuri de gunoi și mobilier pentru zone de odihnăși relaxare, realizarea și instalarea unui sistem de irigații necesare pentru întreținerea spațiului verde, instalarea de sisteme Wi-Fi, precum și instalarea de sisteme de iluminat și sisteme de supraveghere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orașul Liteni va beneficia de o finanțare de aproape 5 milioane de euro pentru proiecte de regenerare urbană.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orașul Liteni va beneficia de o finanțare de aproape 5 milioane de euro pentru proiecte de regenerare urbană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei